П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
29/05/2015 10:29

Стреси бійців: виявити та подолати

У Центральному госпіталі МВС України відбувся семінар-тренінг на тему «Бойові та посттравматичні стреси: виявлення та методика подолання наслідків».

Лікарі-психологи, військові психологи, психологи-волонтери й військові священики Київського патріархату та Української греко-католицької церкви обговорили основи розпізнавання та лікування наслідків бойових і посттравматичних стресів, специфіку й методику їхнього лікування.
Полковник у відставці Вільям Барко та капелан майор Армії США у відставці Річард Стилиха поділились досвідом американської армії, зокрема й бійців, що проходили службу в Ізраїлі.
– Окрім досвіду військових та священиків США, ми обговорили особливості та дієві методи роботи в Україні, де триває антитерористична операція, – повідомив президент Всеукраїнського християнсько-військового братства Сергій Лисенко.
– У нас справді є досвід бійців, що постраждали від бойового стресу, та тих, що страждають через посттравматичний стрес. Ми хочемо поділитися власною практикою зцілення цих людей, адже в Україні також дуже складна ситуація, – зауважив представник міжнародного військового співтовариства «Оливкова гілка Інтернейшнл» Брюс Кіттлсен.
Спільними зусиллями МВС, всеукраїнського міжконфесійного релігійного хрис­тиянсько-військового братства та міжнародного військового співтовариства «Оливкова гілка Інтернейшнл» на території України вже проведено 18 семінарів та чотири конференції щодо цієї проблеми.
У перші два-три дні, переконують фахівці, необхідно забезпечити бійця відпочинком, їжею та питвом. Ті, хто дістав поранення або більше постраждав від бойового стресу, потребують подальшого лікування. Що швидше лікарі допоможуть військовому чи правоохоронцю, то менша ймовірність виникнення симптомів бойового та посттравматичного стресу.
– Ми хочемо допомогти Україні. У нас немає готових рішень для вас – ми хочемо поділитись власним досвідом, – Брюс Кіттлсен.
Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті