П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
28/08/2015 10:45

На Київщині – експеримент

На Київщині стартував практичний етап експерименту з реформування міліції. Пілотний проект з упровадження нових форм і методів роботи поширюється одразу на два райони: Васильківський та Обухівський. Як зазначив начальник міліції Київщини Вадим Троян, головна мета спільного проекту Консультативної Місії ЄС та ГУМВС Київської області полягає у швидкому та якісному реагуванні на правопорушення та оперативному розкритті злочинів.

У Васильківському та Обухівському районах за участю керівництва ГУМВС України в Київській області та Київської обласної державної адміністрації, представників Консультативної Місії ЄС, а також представників органів місцевої влади і громадськості відбулася презентація практичної фази проекту реформування міліції. В обраних населених пунктах встановлено регулярне цілодобове пат­рулювання, здійснюватиметься негайний виїзд груп швидкого реагування, впроваджуватимуться нові форми та методи роботи з персоналом.

За словами начальника міліції Київщини Вадима Трояна, експеримент має кардинально змінити принципи й підходи в роботі правоохоронної системи. «Насамперед, правоохоронці швидше і якісніше реагуватимуть на повідомлення громадян про злочини та правопорушення, більше часу та зусиль приділятимуть охороні громадського порядку, а також повернуть до себе довіру з боку населення. Ціль проекту – мінімальний час від надходження дзвінка про злочин до прибуття на місце події правоохоронців. Телефонуючи за номером 102, люди мають бути впевнені міліція приїде вчасно», – зазначив він.

Своєю чергою, голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра висловив сподівання, що реалізація цього експерименту – це повернення довіри громадян до органів внутрішніх справ: «Люди повинні жити в безпеці й вірити міліції, що вона вчасно прийде на допомогу й захистить їх».

Голова відділу регіональних питань Консультативної місії ЄС Удо Моллер повідомив, що спільний пілотний проект впроваджує систему, яка базується на найкращих європейських практиках, а також на сподіваннях людей. Він побажав успіхів колегам та зазначив, що робота правоохоронця повинна мати не каральний характер, а бути покликана захищати людей.

Одразу після презентації для групи швидкого реагування було проведено інструктаж і перші екіпажі міліціонерів вирушили на патрулювання. У кожному районі для цілодобового забезпечення правопорядку задіяні 72 правоохоронці та десять службових автомобілів.

 

Прес-служба ГУМВС

у Київській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті