П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
23/01/2015 13:00

Універсальний патруль: експериментальний підхід

Ефективна робота в рамках експерименту зі створення універсального патрульного підрозділу міліції допоможе визначитись із загальною структурою та форматом функціонування підрозділів, що забезпечуватимуть охорону громадського порядку. Про це заступник міністра Сергій Яровий повідомив під час наради у МВС України.

Окрім заступника міністра, до обговорення ходу експерименту в місті Хмельницькому долучились стратегічний радник з питань дорожньої поліції Консультативної Місії ЄС Майкл Шраге, радник зі стратегічних питань реформування цент­ральних органів правопорядку Кіт Мюррей та члени робочої профільної групи МВС України.

Під час наради представники МВС запропонували оновити програму підготовки не тільки учасників експерименту, а й педагогів, що викладатимуть спецкурс для новоствореної служби. Також, на думку фахівців, актуальним є визначення критеріїв, що висуватимуться до майбутніх працівників уніфікованого підрозділу.

Нині триває робота щодо визначення його штатної чисельності: члени робочої групи аналізують ефективність роботи патрулів, визначають оптимальну кількість осіб, що перебуватимуть в автомобілі під час несення служби. 

В процесі спілкування було приділено увагу практиці застосування європротоколів під час оформлення ДТП без тяжких наслідків. Взаємодія громадян зі страховими компаніями в цьому напрямі сприятиме розвантаженню доріг, економії власного часу, надасть можливість вирішувати конфліктні ситуації без участі працівників міліції та складання адміністративних протоколів.

Іноземні експерти висловили готовність допомогти у проведенні експерименту. За необхідності вони готові ділитися міжнародним досвідом та скорегувати процес реформування органів МВС України у правильному напрямі.


Шановні громадяни! 

 

Якщо у вас є пропозиції чи зауваження щодо експерименту, ви можете звертатись на «гарячу лінію» Хмельницького міського відділу міліції – ((0382) 70-40-60 або 102) чи залишити своє повідомлення у скриньці «Експеримент Хмельницького ДАІ. Ваші ідеї і пропозиції» на сайті «Незалежний громадський портал» (http://ngp-ua.info).

Інеса БОДНЯ, м. Київ
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті