П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Ветеранська сторінка
24/07/2014 17:12

Допомогти тим, хто боронить країну

Днями в Міністерстві внутрішніх справ України відбулося засідання президії Асоціації ветеранів МВС України під головуванням Володимира Корнійчука, присвячене питанню, яким нині переймається вся країна – підтримки тих, хто боронить мир у нашій державі. Присутні на заході керівники обласних ветеранських організацій доповіли про наявні результати допомоги працівникам органів внутрішніх справ, які несуть службу на східних теренах держави, та членам їхніх сімей, а також окреслили завдання на найближче майбуття.

Як слушно зауважив у своєму виступі голова Вінницької обласної ветеранської організації Михайло Каракой, жодне ветеранське товариство не могло передбачити у своїй діяльності заходів, що останнім часом стали пріоритетними в житті кожного свідомого українця. Утім, бажання допомогти нинішньому поколінню вартових порядку, на чиї плечі ляг­ло це нелегке випробування, стало визначальним поштовхом до дій. Так, ветерани Вінниччини звернулися до місцевих підприємців, і, що приємно відзначити, усі, у міру можливості, відгукнулися на прохання про допомогу. Завдяки цьому придбано комплекти форменого одягу та взуття для бійців батальйону «Вінниця», бронежилети, карімати та спальні мішки, намети, «армійський» посуд і предмети першої необхідності. Окрім того, за словами очільника ветеранів Він­ниччини, через кожні десять діб на схід вирушає екіпаж, що доставляє бійцям харчі та питну воду. Зібрані разом зі спілкою ветеранів війни в Афганістані кошти пішли на дизельну електроустановку, яку передали в зону АТО. На благодійні внески керівництва та працівників міліції УМВС придбано медичне обладнання для лікування захворювань крові, яке тепер використовують у Медичному військовому центрі міста Вінниці.

Та лише матеріальною допомогою ветерани не обмежуються. Не менш важливо – підтримувати бойовий дух тих, хто захищає мир у нашій державі. Так, за сприяння ветеранської організації Вінниччини, на базі підшефного дошкільного навчального закладу № 39 організовано захід, під час якого діт­ки виготовили обереги для своїх захисників у вигляді голубів миру. Їх передали бійцям Він­ницького спецзагону міліції.

Своїм досвідом поділились і голови ветеранських організацій Дніпропетровської та Київської областей, а також міста Києва. Зокрема, керівник ветеранів Дніп­ропетровщини Віктор Литвин розповів про корисний досвід організації збору крові для поранених бійців. Окрім регулярного поповнення банку крові в місцевих лікарнях, були створені спеціальні списки ветеранів та працівників міліції із зазначеними в них групами крові, які були передані до медичних закладів міста. Це, у разі потреби, дозволить у найкоротші терміни зібрати необхідну кількість крові тієї чи іншої групи.

Ще одна площина, в якій ветерани Дніпропетровщини надають дієву допомогу бійцям, що відправляються в зону АТО, – організація вогневої підготовки. Такі тренування проходять на базі місцевого спорткомплексу «Динамо». На жаль, вислів «кому – війна, а кому – мати рідна» не втрачає своєї актуальності й сьогодні. Так, на Дніпропетровщині промишляли шахраї, що анонсували серед ветеранів ОВС збір коштів «на допомогу» військовим від імені ветеранської організації.

Ветерани Київщини та міста Києва також надають посильну допомогу в загальну справу. Не можна оминути увагою щире бажання допомогти деяких сивочолих правоохоронців. Самі перебуваючи у скрутному фінансовому становищі, віддають на потреби військовослужбовців значні, як для них, суми коштів.

Голова ветеранської організації Національної академії внут­рішніх справ України Юрій Коб­ринський поінформував про те, що було ініційовано шефство над групою працівників, які відряджені до батальйону спеціального призначення «Миротворець». Ветерани, які мають досвід участі в миротворчих операціях, залучаються до занять і тактичних навчань з бійцями батальйону, що проходять на базі заміського центру академії. Не залишилися ветерани осторонь заходів зі збору крові – вони проводили роз’яс­ню­валь­ну роботу серед курсантів і студентів навчального закладу. Завдяки цьому близько двохсот осіб здали кров для надання допомоги пораненим у зоні АТО. Окрім того, очільник ветеранів НАВС повідомив загал про рішення керівництва МВС надати можливість дітям бійців, задіяних в антитерористичній операції, вступати до Національної академії внутрішніх справ на пільгових умовах.

На захід також завітав помічник голови Ради Асоціації ветеранів МВС України Віктор Мокрицький, який нещодавно повернувся зі східних регіонів країни. Він акцентував увагу загалу на проблемі відсутності належного документообігу бійців, що перебувають у зоні АТО. А ще – звернувся з проханням до ветеранів, які воювали в Афганістані та інших «гарячих точках» і мають відповідний дос­від, активніше долучатися до практичної підготовки бійців, що направляються в Донецьку та Луганську області. «Що кращою буде підготовка, то більше буде в них шансів повернутися додому живими», – зазначив Віктор Мокрицький, поставивши у приклад бійців київського загону колишнього спецпідрозділу «Беркут», які впродовж останніх місяців успішно виконують поставлені перед ними завдання з найменшими втратами особового складу.

На завершення зустрічі голова Асоціації Володимир Корнійчук поінформував присутніх, що найближчим часом делегати від ветеранської організації відвідають госпіталь ГУМВС Харківщини, де перебувають на лікуванні поранені учасники АТО.

Марія САЛЬНІК «ІЗ».

Фото Олега ТАБОРОВСЬКОГО

друкувати
Додати коментар

Інші статті