П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Ветеранська сторінка
22/05/2014 16:03

Ветерани – за єдність та цілісність України

Днями в Міністерстві внутрішніх справ України відбулася нарада керівників ветеранських організацій ГУМВС, УМВС в областях, у м. Києві, УМВС на залізницях і вищих навчальних закладів МВС під головуванням Володимира Корнійчука – голови Асоціації ветеранів МВС України. На зустрічі її учасники обговорили шляхи реалізації положень, окреслених у Зверненні міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова до ветеранів органів внутрішніх справ України, визначили невідкладні завдання, зокрема покращення роботи з особовим складом органів внутрішніх справ. Особлива увага була зосереджена на патріотичному та морально-етич­ному вихованні молодих працівників міліції. 

У зверненні до ветеранів міністр внутрішніх справ України зазначив: «Ваш численний загін сягає двох із лишком сотень тисяч осіб. Своєю самовідданою працею на благо Батьківщини Ви заслужили право давати поради та оцінку діянням нинішнього покоління правоохоронців… Ми потребуємо Вашої допомоги у формуванні нової генерації керівників ОВС і рядових працівників… Ваші практичний досвід і життєва муд­рість мають стати дороговказом для молодого покоління працівників міліції».

Відгукнувшись на заклик міністра долучитися до цього відповідального завдання, ветерани взялися за втілення настанов у практичну площину. Під час наради вони  мали нагоду обмінятися досвідом і, консолідувавши зусилля, окреслити завдання на майбутнє.

Ветеранські організації схвалюють дії керівництва МВС та особисто міністра Арсена Авакова, спрямовані на збереження територіальної цілісності України, миру й спокою громадян. Делеговані для участі в нараді їхні представники поділилися своїм баченням того, що потрібно зробити для захисту держави. Діловими були виступи голів ветеранських організацій із «гарячих» регіонів: Донеччини – Миколи Капиці, Харківщини – Володимира Карякіна та Одещини – Анатолія Киршти. Вони розповіли колегам про досвід роботи ветеранів у міліцейських колективах і серед населення в умовах непростого часу.

Ветерани одностайно підтримали ініціативу щодо формування нової генерації працівників органів внутрішніх справ, які мають змінити думку населення про міліцію, покращити її імідж. Головним напрямом роботи ветеранських організацій на цьому етапі була визначена діяльність, спрямована на підбір, розстановку, професійне й патріотичне виховання особового складу; сприяння у формуванні підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення, зокрема з пенсіонерів та ветеранів, які хотіли б продовжити службу в ОВС і відповідають фізичним та мо­раль­но-діловим якостям. Було вирішено рекомендувати керівництву МВС України поновити інститути наставництва та порук, коли за кожною особою, прий­нятою на службу, буде закріплено кураторів – досвідчених ветеранів. Крім того, на думку колишніх правоохоронців, було б доцільно створити громадські формування, які б виховували почуття патріотизму, відданості Присязі, поваги до найкращих міліцейських традицій.

У роботі засідання взяли участь радники МВС України Василь Дурдинець та Андрій Василишин, а також заступник начальника Управління медичного забезпечення та реабілітації Ганна Снєжинська, які звернулися до учасників засідання з діловими пропозиціями та порадами.

Радник МВС України Василь Дурдинець також поінформував присутніх голів ветеранських організацій про те, що нині підготовлено Проект Меморандуму про співпрацю між громадськими організаціями, які діють при МВС України, та керівництвом правоохоронного відомства, де викладено напрями двосторонньої діяльності.

За підсумками наради була ухвалена Резолюція. Нині справа – за практичним втіленням ухвалених рішень.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ»

друкувати
Додати коментар

Інші статті