П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Арсенал
10/11/2013 20:13

Забавка не для дітей

Житель одного із сіл Сумщини, знайшовши в лісі дві бойові гранати, приніс одну з них у власний будинок. Чоловікові й на думку не спало, що він наражає на смертельну небезпеку своїх дітей.

Переляканий громадянин, що звернувся до оперативників Сумського райвідділу міліції, схвильовано розказував про вечірні посиденьки за пляшкою вдома у свого товариша. Друзяки перехиляли чарку за чаркою й уже добряче сп’яніли, коли господар, змовницьки прошепотівши: «Я зараз тобі таке покажу!», витяг зі сховку… гранату. Власник вибухонебезпечного трофею, вочевидь, розраховував, що гість належно оцінить його «бойову готовність». Але той не виправдав сподівань – вмить протверезівши, хутенько відкланявся. «У мене затремтіли ноги, як дізнався, що вона справжня», – розповідав чоловік у райвідділі.
Правоохоронці відразу виїхали за вказаною адресою. Дійсно, граната (а згодом експертиза підтвердила, що вона – бойова) – не привиділася заявникові. Цей снаряд, який господар зберігав у хаті, мов звичайну побутову річ, міг спрацювати будь-якої миті. Для цього вистачило б і незграбного випадкового поруху. Господар садиби розповів, що знайшов у лісі дві гранати. Одну підірвав на смітнику, а другу приніс додому. «У будинку, де він зберігав снаряд, живуть дві малолітні дитини, – коментує в. о. начальника Сумського РВ Руслан Темченко. – А якби вони, а не міліціонери, знайшли гранату й почали нею бавитися? Наслідки страшно уявити. Добре, що все обій­ш­лось».
Стосовно чоловіка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Нерозважливість може вартувати йому позбавлення волі від двох до п’яти років.
Ельвіра БІГАНОВА,  Сумська обл.
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті