П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Арсенал
06/10/2013 15:27

Сергій Лекарь: «Українських виробників визнали на міжнародному рівні»

Про це заступник міністра внутрішніх справ України заявив під час відкриття в Києві ювілейної – 10-ї – Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2013».

Відкриваючи цьогорічну експозицію, Сергій Лекарь зазначив, що такий захід дає змогу поспілкуватися колегам з різних країн – виробникам продукції у сфері безпеки. Крім того, учасники виставки можуть ознайомитися з новинками в технічному оснащенні та обмундируванні для працівників правоохоронних підрозділів. 
– Приємно, що сьогодні на виставці представлено багато українських виробників, які досягли неабияких успіхів, – підкреслив заступник глави МВС України.
За словами директора Міжнародного виставкового центру Вік­тора Ткаченка, на виставці представлено багато продукції, яка використовується саме силовими відомствами України. Серед новинок – система захисту медиків бригад швидкої допомоги – пульт для виклику наряду Державної служби охорони. Такими системами з використанням GPS-технологій уже оснащені понад 180 автомобілів «швидкої» у Запоріжжі та на Донеччині. Таку ж практику МВС планує поширити на всю країну. 
На виставці була представлена техніка, яка забезпечує безпеку дорожнього руху, відеотехніка, що працює в рамках програми «Безпечне місто», а також виготовлені за новітніми технологіями засоби захисту для правоохоронців – шоломи та бронежилети, що мають вищий ступінь захисту за меншої, ніж зазвичай, ваги. Крім того, на стенді заводу «ФОРТ» були представлені його новинки – полегшені зразки зброї. 
За словами Сергія Лекаря, упродовж останніх двох років продукція цього підприємства – конкурентоспроможна, вона отримала визнання в Європі. 
– Нині українські виробники досягли певного рівня, і цей рівень визнали інші країни, що представили свою продукцію на нинішній виставці. Наше обладнання, обмундирування та спецтехніка визнані одними з найкращих,  – підкреслив заступник міністра внутрішніх справ України.
Організаторами виставки «Зброя та безпека-2013» виступило Міністерство внутрішніх справ та ТОВ «Міжнародний виставковий центр». Щороку виставка збирає до 9 тисяч відві­дувачів. У цьогорічній експозиції взяли участь понад три десятки підприємств України, а також фірми-виробники з Нідерландів, Росії, США, Польщі та Білорусі.
Оксана ГАВРИЛЮК, м. Київ.
Фото Олега ТАБОРОВСЬКОГО
друкувати

Коментарi

Інші статті