Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
26/08/2012 15:05

«Калина долі» – наче краплі крові

   У День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, у Херсоні урочисто відкрили скульптуру «Калина долі» на честь полеглих вартових порядку.

    «Калина долі» стала логічним завершенням меморіального комплексу на честь загиблих міліціонерів. Її зведено навпроти обласного Управління МВС України в Херсонській області, поряд із храмом Св. Феодора Ушакова та меморіальним каменем із викарбуваними на ньому іменами 42 загиблих працівників міліції.

Церкву та меморіал відкрили далекого 2003-го. Не вистачало центральної скульптури, яка об’єднувала б композицію. І ось цього року у квітні на зустрічі Ради ветеранів це питання порушили знову. Кошти на шляхетну справу збирали працівники органів внутрішніх справ, ветерани та всі небайдужі.

Виготовили «Калину долі» в рекордно короткі строки – за чотири місяці. Кам’яна фігура уособлює горе Матері, Дружини, Коханої. Залишившись самот­ньою, вона схилила голову та завмерла в мовчанні. У її руках – кетяг червоної калини.

На урочистій церемонії відкриття були присутні керівництво УМВС, представники районної влади, ветерани органів внутрішніх справ, родини загиб­лих міліціонерів. Панахиду та обряд освячення меморіалу провів архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн. Після хвилини мовчання на честь полеглих вартових порядку пролунали залпи військового салюту. Під звуки жалобного маршу до підніжжя монумента поклали квіти.

Олена РЕНКАС, Херсонська обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті