Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
16/08/2012 15:49

Зберегти життя й здоров’я

   Практично щодвадцять хвилин у державі стається ДТП з потерпілими. У середньому щодоби на автошляхах гине 11 осіб, ще 87 – дістають травми. Упродовж цього року в Україні сталося майже 15,5 тис. ДТП з потерпілими, у яких загинуло 2,4 тис. людей, ще більш ніж 19 тис. дістали тілесні ушкодження. Такий стан справ спонукав керівництво держави до проведення комплексу профілактичних заходів на українських дорогах.

    Невтішна статистика була озвучена на брифінгу за участю заступника начальника УДАІ МВС України Володимира Резнікова. Проблема безпеки дорожнього руху є однією з найгостріших у країні. Понад двох третин загиблих і постраждалих – молоді люди віком від 25 до 45 років. Гинуть і калічаться ті, хто належить до найактивнішої, працездатної частини населення.

Щочетверта автопригода стається внаслідок перевищення швидкості руху, а щоп’ята – через порушення правил маневрування. Більшість із них – це свідоме порушення Правил дорожнього руху. У суспільстві спостерігається фактичне ігнорування учасниками дорожнього руху чинного законодавства, що є результатом низької культури поведінки на дорогах, безвідповідальності та правового нігілізму.

За рішенням Уряду України з 1 по 31 серпня в державі триватиме місячник безпеки дорожнього руху. Головною його метою є реалізація комплексу заходів, спрямованих на привернення уваги різних верств суспільства, учасників дорожнього руху, органів місцевого самоврядування до проблем забезпечення безпеки дорожнього руху.

Пильна увага буде приділена виконанню заходів, що спрямовані на усунення причин і умов скоєння дорожньо-транс­портних пригод, створення безпечних умов для руху транспорту й пішоходів. Для цього необхідно привести в належний стан технічні засоби організації дорожнього руху, довести наявне освітлення вулиць і ділянок доріг до рівня, що його вимагають відповідні нормативи, організувати освітлення аварійних ділянок.

Працівники ДАІ здійснять додаткові перевірки технічного стану пасажирських автотранспортних засобів, особливо тих, що використовуються для перевезення дітей. Інспекторський склад дорожньо-патрульної служби здійснюватиме цілеспрямований нагляд за дотриманням водіями транспортних засобів, пішоходами і пасажирами Правил дорожнього руху: швидкісного режиму руху, використання водіями та пасажирами пасків безпеки тощо.

В автотранспортних підприємствах, колективах різних установ та організацій працівники Державтоінспекції проведуть бесіди й зустрічі, під час яких акцентуватимуть на важливості додержання вимог Правил дорожнього руху.

Головним підсумком проведених заходів має стати збереження життя і здоров’я українських громадян, їхніх дітей – кожного, хто є учасником дорожнього руху.

 

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ.

Фото Олега ГОНЧАРА

(за матеріалами УДАІ МВС України)

друкувати

Коментарi