Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Ветеранська сторінка
18/05/2012 12:32

Нагороди для ветерана

   Напередодні 9 Травня до ветерана Великої Вітчизняної війни Мефодія Євменовича Довганя, пенсіонера ОВС, який понад три десятиліття віддав міліцейській службі, завітало в гості керівництво Департаменту кадрового забезпечення МВС. З нагоди свята та на відзначення заслуг ветерана йому вручили відзнаку МВС «За професіоналізм в управлінні» та пам’ятну медаль «Іменем Закону» «Річниця Великої Перемоги». 

    Мефодій Євменович пройшов довгий і славний життєвий шлях. Дитинство, як і в багатьох його однолітків, видалося нелегким. Ще малим осиротів. Ріс у колгоспному інтернаті. У 18 років пішов працювати на шахту. Потім була армія. У запас звільнився навесні 1941-го. А за три місяці знову одягнув військову форму й узяв у руки зброю – почалася Велика Вітчизняна.
   Перемогу Довгань зустрів на марші з Австрії до Чехословаччини. Два поранення, кілька бойових нагород – таку пам’ять залишила по собі найбільша битва століття у солдата. Служити довелося ще два роки, до березня 1947-го, на командних посадах у частинах Центральної гру­пи військ на території Австрії. 
   Та погони Мефодій Євменович не зняв – лише змінив військові на «правоохоронні». Влітку того ж 1947-го Довганя взяли на служ­бу в органи внутрішніх справ України. Пропрацювавши 30 років у центральному апараті міністерства на різних посадах начальницько­го складу, ветеран вийшов на заслужений відпочинок. Вдома не залишився – ще понад два десятиліття очолював ветеранську організацію кадрового підрозділу МВС, водночас 14 років, до жовтня 2007-го, був відповідальним секретарем Ради ветеранів центрального апарату МВС. 
Груди цієї шанованої людини прикрашають численні нагороди – свідчення бойових та трудових заслуг. Честь і слава Вам, шановний ветеране! Здоров’я ще на багато літ!

Валентина ЄСІПОВА , м. Київ  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті