Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
18/05/2012 12:08

Свято зрілості

   Цими днями українські заклади середньої освіти проводжали в доросле життя своїх вихованців. Відбулися урочистості й у Юридичному ліцеї ім. Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ. На плацу у святковому однострої вишикувалися схвильовані курсанти.

    Від імені керівництва МВС України ліцеїстів привітав заступник міністра – керівник апарату Сергій Лекарь.
– Ви вступаєте в самостійне життя. Бажаю вам обрати правильний шлях – шлях честі, справедливості, законності, – наголосив Сергій Іванович. – Усі ви гідні в майбутньому поповнити лави правоохоронців й захищати честь народу України!
   Із побажаннями успіхів на шляху вибору професії до ви­пуск­ників звернувся радник МВС України Василь Дурдинець:
   – У ліцеї ви змужніли й здобули ґрунтовні знання. Нині перед вами широко відчинені двері вишів, насамперед, відомчих. Головне – не помилитися у своєму виборі й продовжити навчання. Бажаю, щоб ви оволоділи професією правоохоронця й були гідними нащадками батьків.
   Юридичний ліцей ім. Ярослава Кондратьєва, створений для надання профільної освіти й допрофесійної підготовки дітям, чиї батьки загинули під час несення служби, дітям інвалідів і пенсіонерів ОВС та позбавленим батьківського піклування, випустив близько 800 ліцеїстів. Цього року заклад дав путівку в життя ще 95 юнакам та юнкам.    Більшість із них вирішили продовжити навчання у відомчих вишах.
Від імені випускників слова вдячності керівництву закладу, вчителям і наставникам, батькам і піклувальникам виголосила Софія Війтович:
   – Водночас із радісним хвилюванням відчуваємо й смуток. Шкода, що навчання закінчилося. Ліцей став для нас другою домівкою, і всі ми сумуватимемо за нею, за нашими педагогами та офіцерами. Вони дали нам глибокі знання, навчили дисципліни, поваги, витримки, а головне – людяності.
   …Кружляли в легкому ви­пуск­ному вальсі граційні пари, звучали вірші, ліричні пісні. А потім – слова урочистої клятви: «Безпека народу – найвищий закон!». Злетіли в повітря пілотки… І святковим маршем вчорашні ліцеїсти вирушили в майбуття, до здійснення своїх мрій.

Марина ГОНТАР ,
м. Київ.
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті