Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
18/06/2015 16:38

Пожежа сталась через порушення правил експлуатації

Про це під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. 

МВС погодило з Генеральною прокуратурою оголошення про підозру двом керівникам нафтобази, зокрема головному інженеру та виконувачу обов’язків директора нафтобази «БРСМ-Нафта».
Суд обрав запобіжний захід щодо головного інженера – домашній арешт (з носінням елект­ронного браслета).
Виконувач обов’язків директора нафтобази не з’явився на судове засідання. У разі його наступної неявки до суду до нього застосують примусовий привід.
Слідство встановило: причина пожежі – системні порушення правил безпеки та експлуатації нафтобази у Васильківському районі Київської області.
«Будуть притягнуті до відповідальності ті, хто видавав дозвіл на будівництво нафтобази в неприпустимій близькості від військового об’єкта, і місцева влада в особі сільської ради, райради, райадміністрації та великі військові чиновники. Є питання до тих посадовців, які, особливо в перші роки, здійснювали моніторинг і контроль», – наголосив Арсен Аваков.
Головне слідче управління МВС продовжує розслідування щодо службових осіб групи компаній «БРСМ», які протягом останнього року закупляли наф­топродукти з нафтових родовищ України, оприбутковуючи їх через фіктивні підприємства за підробленими документами, та на території трьох нафтобаз виготовляли бензин і дизпаливо «підвищеної якості» з використанням різних присадок і домішок. Внаслідок таких оборудок державі завдано збитків у розмірі 1,2 млрд гривень.

 

Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті