П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Хай-тек
12/06/2015 10:31

З Європолом – у режимі реального часу

Верховна Рада ратифікувала Меморандум про створення захищеного каналу зв’язку України з Європолом. Відповідний законопроект за реєстраційним номером 0025 представив заступник глави МВС з питань євроінтеграції Тігран Авакян. Народні депутати віддали 294 голоси на підтримку ратифікації цього Меморандуму.

Представляючи проект Закону України «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо встановлення захищеної лінії зв’язку», заступник глави МВС підкреслив, що набрання чинності Меморандумом надасть можливість за допомогою захищеної лінії зв’язку здійснювати обмін інформацією між Україною та країнами-членами Європейського Союзу через Європол в режимі реального часу.
За словами Тіграна Авакяна, ухвалення цього Закону створить правові підстави для набрання чинності Меморандумом, що засвідчить прагнення України до поглиблення практичної взаємодії з європейськими інституціями й сприятиме зусиллям держави в боротьбі з транскордонною злочинністю на національному та міжнародному рівнях.
Заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що українська сторона підписала Меморандум з Європейським офісом поліції 11 березня цього року в Києві, Європол – 19 березня в м. Гаазі.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті