П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Хай-тек
24/11/2013 17:23

Переоснащення міліції триває

Очільники обласних підрозділів забезпечення діяльності органів внут­рішніх справ підбили підсумки роботи за рік, детально обговоривши проблемні питання та визначивши пріоритетні напрями роботи. Головував на нараді в МВС України заступник міністра внутрішніх справ – керівник апарату Сергій Лекарь.

Цього року правоохоронне відомство оптимізувало витрати та спрямувало зусилля на переоснащення підрозділів сучасними видами озброєння, техніки, спецзасобів й автотранспорту. Зокрема, триває послідовна реалізація проекту «зелених інвестицій». Ця програма передбачає суттєве оновлення міліцейського автопарку сучасними економічними транспортними засобами із гібридними силовими установками.

За словами заступника міністра, з-поміж пріоритетів залишаються технічне переоснащення органів та підрозділів МВС, що пов’язане з набуттям чинності Кримінального процесуального кодексу України, приміром, упровадження системи електрон­ного контролю за підконтрольними особами та системи відео­кон­фе­ренц­зв’яз­ку для проведення дистанційного провадження досудового розслідування.

Окрім цього, учасники наради детально обговорили проблему забезпечення особового складу житлом. Сергій Лекарь зазначив, що необхідно посилити взаємодію з органами місцевої влади та місцевого самоврядування з питань виділення житла працівникам міліції й залучення коштів на будівництво службових приміщень об’єктів системи МВС. У цьому контексті слід запозичити досвід керівництва ГУМВС України у Львівській області.

«Саме від матеріально-тех­ніч­ного забезпечення залежить здатність правоохоронців виконувати покладені на них функції й завдання», – зауважив Сергій Лекарь.

Нині у відомстві значну увагу приділяють поліпшенню обслуговування населення. Для цього в регіонах України заплановано зведення сучасних будівель із відповідною інфраструктурою, що дасть змогу надавати громадянам широкий спектр адміністративних послуг, зокрема й міжрайонними реєстраційно-екза­мена­ційними відділами ДАІ.

Заступник міністра нагадав присутнім про необхідність налагодження співпраці з населенням, громадськими організаціями, органами прокуратури та судами:

«Лише за допомогою громадян міліція зможе максимально ефективно виконувати покладені на неї завдання».

Вікторія ПАЛАМАРЧУК, м. Київ. 

 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті