П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Освіта
06/10/2014 13:44

Доленосний крок

Як співається в популярній пісні: «Не помилися, обираючи шлях!». Саме складання Присяги на вірність народові України першокурсниками Одеського державного університету внутрішніх справ, по суті, стало визначальним кроком їхньої подальшої долі. Тепер усі роздуми й можливі сумніви – в минулому! Попереду – освоєння складної навчальної програми, серйозна фізична й бойова підготовка, лекції іменитих викладачів і проходження практики в міліцейських підрозділах.

Головними учасниками церемонії Присяги працівників органів внутрішніх справ України на площі перед пам’ят­ником Т. Г. Шевченку були вчорашні старшокласники.
Усі присутні вшанували хвилиною мовчання мужність, вір­ність і героїзм працівників міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків. Тих, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за єдність і незалежність України, беручи участь в антитерористичній операції на сході держави.
Після складання Присяги 
311 курсантів урочисто промарширували чіткими рядами перед поважними гостями й батьками. Обличчя майбутніх правоохоронців були сповнені юнацького завзяття й рішучості стати справжніми професіоналами.
Ректор ОДУВС полковник міліції Олександр Користін підкреслив, що Присяга на вірність народу України – це особлива подія в житті кожного курсанта-першокурсника та їхніх наставників.
– Ми висловлюємо впевненість у тому, що першокурсники сумлінно навчатимуться та працюватимуть на терені побудови сучасної правової держави, усе своє життя надійно захищатимуть права й свободи громадян, служитимуть справі утвердження ідей верховенства закону, справедливості й гуманізму, – наголосив він.
Як відомо, Одеський державний університет внутрішніх справ – найдавніший у системі МВС України і єдиний, де підготовляють фахівців для підрозділів транспортної міліції. Нині, коли правоохоронні органи готуються до реформування, кадрове питання, на думку радника мініс­тра внутрішніх справ України Анатолія Бахчиванджи, актуальне як ніколи: «Громадська думка стосовно працівників міліції нині неоднозначна. У міністерстві добре розуміють, що від підготовки та професіоналізму майбутніх кадрів ОВС у кінцевому результаті залежить імідж самої міліції, а головне – порядок у країні та спокій громадян. У цьому ми покладаємо великі надії на Одеський університет із його легендарною історією і славними традиціями».
Ольга Шубіна, м. Одеса
друкувати
Додати коментар

Інші статті