П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Освіта
20/07/2015 12:31

Навчання у дусі патріотизму

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ успішно проходить навчально-прикладний семінар «Основи військово-патріотичної підготовки» для школярів регіону.

Стартували навчання 22 червня, відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» та доручення голови Дніпропетровської ОДА «Про проведення навчально-прикладного семінару „Основи військово-патріотичної підготовки ˮ» для учнів загальноосвітніх закладів». Триватиме захід до 
23 липня, щотижня відбувається новий заїзд школярів. Після завершення курсу учні отримують дипломи учасників семінару.
Фахівці ДДУВС підготували для підлітків багато цікавої, а головне – корисної інформації. Важливі напрями навчань – пропаганда здорового способу життя, виховання командного духу та засвоєння основ військової підготовки. Тижневий курс має теоретичні й практичні блоки. За допомогою провідних працівників міліцейського вишу й представників ГУМВС Дніпропетровської та Запорізької областей школярі осягають ази військової підготовки, ознайомлюються з деякими видами озброєння, дізнаються про силові структури України та їхнє оснащення. На практичних заняттях «семінаристи» частково розбирають та збирають навчальну зброю, разом з викладачами кафедри спеціальної фізичної підготовки ДДУВС відпрацьовують елементи рукопашного бою, беруть участь у заходах щодо роззброєння злочинців, які проходять у приміщенні на спеціальному тактичному полігоні ДДУВС.
Також до занять долучилися представники Навчального центру «be clever»: вони продемонстрували учням дрон, розповіли, у яких ситуаціях в армії використовують такі безпілотники, деякі з них відпрацювали на тактичному полігоні.
Один із «семінаристів» – учень ЗОШ № 30 міста Дніпродзержинська Єгор Шевченко – у майбутньому хоче стати рятувальником. Хлопець залюбки зголосився пройти курс, сприйняв це, як нагоду випробувати себе в стресових ситуаціях. «Найбільше мені сподобалися практичні заняття на тактичному полігоні», – каже Єгор і додає, що й на теорії нудьгувати не доводилося.
За словами викладача ЗОШ № 19 міста Дніпродзержинськ В’ячеслава Сторчака, повноцінне національно-патріотичне виховання учнівської молоді у школах потребує вдосконалення. «Ми з колегами давно прийшли до висновку, що такі заняття, як цей семінар у міліцейському університеті, є вкрай необхідними», – зазначив педагог.
Прес-служба ДДУВС

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті