П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Освіта
21/05/2015 12:20

Слідство ведуть курсанти

О третій годині дня в чергову частину Львівського державного університету внутрішніх справ надійшло повідомлення: в одному з будинків на вулиці Кривоноса виявили тіло жінки з ознаками насильницької смерті. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група…

Таким практичним заняттям друга група третього курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства закріпила вивчене на лекціях із криміналістики. І хоч повідом­лення – несправжнє, а слідчо-опе­ративна група – навчальна, курсанти мчали на виклик спов­нені рішучості, до завдання поставилися серйозно й відповідально.

Ділова гра «Огляд місця події» проходила за справжньою адресою – на вулиці Кривоноса, де розташований криміналістичний полігон. За діями майбутніх слідчих пильно спостерігали, подекуди вказували на помилки, давали цінні поради науково-педагогічні працівники кафедри кримінального процесу та криміналістики і досвідчені фахівці львівської міліції. На запрошення начальника факультету Олексія Авраменка участь у навчанні взяли начальник слідчого відділу Шевченківського райвідділу внутрішніх справ міста Дмитро Бабаченко, старші слідчі – криміналісти відділу розслідування злочинів проти життя і здоров’я особи слідчого управління главку Львівщини Роман Гакало, Михайло Борусовський та Олександр Цивінський, старший опер­уповноважений управління карного розшуку обласної міліції Андрій Бурий та заступник начальника відділу Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС Роман Гоменюк.

Під чітким керівництвом досвідчених міліціонерів курсанти крок за кроком проходили кожен з етапів огляду місця події. З-поміж іншого, Михайло Борусовський розповів молоді про основні правила проведення відеозйомки слідчих (розшукових) дій. Роман Гоменюк у деталях описав порядок фіксації й вилучення відбитків пальців рук та взуття. А Роман Гакало звернув увагу навчальної слідчо-оперативної групи на особливості кожного з видів фотографічної зйомки на місці події: орієнтувальної, оглядової, вузлової й детальної.

Хоч це було лише навчання, майбутні слідчі вкотре переконалися, наскільки цікава й складна обрана ними професія. А також засвоїли: на слідчого як керівника слідчо-оперативної групи покладається відповідальність за результати проведення однієї з найважливіших розшукових дій – огляду місця події.

Прес-служба ЛьвДУВС

друкувати
Додати коментар

Інші статті