П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Освіта
30/09/2014 11:10

Вірність народу – найвищий Закон

З нагоди приведення до Присяги працівника ОВС курсантів 1-го курсу в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулись урочисті заходи, у яких взяв участь начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України полковник міліції Віктор Слівінський.

На заході також були присутні: колишній міністр внутрішніх справ України (2001–2003 рр.) генерал-пол­ков­ник міліції Юрій Смирнов, радник ректора університету генерал-полковник міліції Олександр Бандурка, народний депутат України Анатолій Денисенко, радник голови Харківської обласної державної адміністрації Сергій Стороженко, начальник ГУМВС України в Харківській області генерал-майор міліції Анатолій Дмитрієв, радник міністра внутрішніх справ України по Харківській області генерал-майор міліції Сергій Петренко та інші запрошені.

700 курсантів з усіх регіонів України, свідомо обравши професію правоохоронця, зробили один із найвідповідальніших кроків у своєму житті – присягнули на вірність Українському народу.

Відкрив урочистості ректор університету генерал-полков­ник міліції Сергій Гусаров. Звертаючись до першокурсників, він зазначив: «Віднині для вас слова Присяги – це не прос­то слова, це Закон, і, щоб його виконувати, необхідно бути професіоналом, мати високі моральні якості, – наголосив Сергій Миколайович. – Ви, молоде покоління, – опора й надія нашої держави, її захист і майбутнє».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять правоохоронців, військових, що загинули під час виконання службових обов’язків, і загиблих мирних громадян.

Від імені міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова курсантів привітав начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Віктор Слівінський. «Ви обрали собі нелегку, але таку почесну професію захисника правопорядку та спокою в державі, – йдеться у вітальному адресі. – Навчайтеся, цілеспрямовано опановуйте знання, набувайте необхідні навички, набирайтеся досвіду. Усе це знадобиться вам на терені служіння Батьківщині, Українському народові, якому ви сьогодні даєте клятву».

Юнаки та дівчата, сповнені сил і сподівань, чітко карбуючи крок і стримуючи хвилювання, поклялися на вірність Українському народу й державі.

Народний депутат України Анатолій Денисенко, вітаючи першокурсників, побажав їм сили духу, успішного навчання й мирного неба над головою.

Зі словами подяки керівництву й науково-педагогічному складу університету виступили мати курсанта та курсант-першокурсник.

Завершилося свято урочистим маршем.

По закінченні заходу Сергій Гусаров відповів на запитання представників засобів масової інформації, а також ознайомив усіх запрошених з навчальною базою університету.

 

ВЗГ ХНУВС

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті