П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
07/08/2014 15:47

100-річчя академіка в погонах

Нещодавно в Національній академії внутрішніх справ, у музеї МВС України, з ініціативи Ради ветеранів навчального закладу відбувся круглий стіл, присвячений 100-й річниці від дня народження видатного українця – академіка Національної академії правових наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора юридичних наук, професора генерал-лейтенанта внутрішньої служби Петра Петровича Михайленка.

У заході взяли участь ті, хто за життя добре знав Петра Пет­ровича, – його колеги, учні, вихованці: перший командувач внутрішніх військ незалежної України генерал-лей­те­нант у відставці Володимир Борисенко, голова Ради ветеранів НАВС Юрій Кобринський, голова профспілкового комітету НАВС Олексій Стародуб, декан юридичного факультету – проректор Університету економіки та права «КРОК» кандидат юридичних наук, професор Володимир Гіжевський, провідний науковий співробітник відділу організації науково-дослідної роботи НАВС, кандидат юридичних наук Володимир Женунтій, член Національної спілки журналістів, почесний член Союзу юристів Ук­раїни Анатолій Довбня, директор музею МВС україни, перший лауреат премії фонду П. П. Михайленка кандидат юридичних наук Володимир Довбня, професор кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС кандидат юридичних наук, доцент Тетяна Кальченко. На зустріч також завітав син академіка – кандидат юридичних наук, професор Університету культури та мистецтв, голова Печерської районної в м. Києві організації Союзу юристів України та очільник громадської організації  «Міжнародний фонд П. П. Михайленка» Володимир Михайленко.

Захід розпочався досить символічно – з ознайомлення гостей з постійною експозицією музею МВС України, присвяченою плідній діяльності Петра Михайленка. Планується, що у вересні, до дня народження науковця, її буде розширено й допов­нено новими експонатами, зокрема його численними нагородами. Окрім того, до 100-ліття академіка в НАВС відкриється аудиторія імені Петра Михайленка й відбудеться низка пам’ятних заходів. 

У спогадах учасників зустрічі звучало чимало слів вдячності на адресу Петра Петровича не лише як про видатного вченого, а й, передусім, як про чуйну та щиру людину, мудрого наставника й вірного друга. Хоч його немає поруч із нами, та добрі справи й далі живуть, надихаючи наступників працювати на благо української держави так, як усе своє життя сумлінно трудився Петро Михайленко.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ».

Фото Леоніда КАЛЬЧЕНКА

друкувати
Додати коментар

Інші статті