П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
17/11/2013 19:14

Міжнародні експерти поділилися досвідом

Досвід навчання майбутніх правоохоронців ефективній взаємодії зі ЗМІ та громадськістю презентували українським вартовим порядку експерти Майкл Шульте-Шреппінг (Німеччина) та Гіоргі Мерабішвілі (Грузія).

Захід, організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні, відбувся в межах спільного проекту «Подальше сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ». До Києва на зустріч прибули викладачі з восьми відомчих вищих навчальних закладів. Презентацію відкрив заступник міністра внутрішніх справ – керівник апарату Сергій Лекарь:

– Насамперед, дякую ОБСЄ та міжнародним експертам за можливість покращити практичні навички наших працівників щодо взаємодії зі ЗМІ. Ми вже другий рік поспіль співпрацюємо в цьому напрямі. У вересні пройшла презентація досвіду для керівників слідчих підрозділів, ще тривають тренінги для начальників міського та районного рівнів. Нині ж закордонні фахівці готові поділитися своїми знаннями щодо підготовки майбутніх правоохоронців.

За словами заступника мініс­тра, випускник вишу МВС повинен чітко усвідомлювати, що перебуває на передовій та безпосередньо контактує з населенням, тож відповідає за те, якою буде думка громадян про міліцію. Він має бути ввічливим, комунікабельним, обізнаним та розумітися на психології. А зробити його таким – завдання викладачів.

На важливості інформування населення про роботу міліції наголосив начальник УЗГ МВС Сергій Бурлаков:

– Результати опитування, проведеного Харківським інститутом соціологічних досліджень, свідчать, що думку про правоохоронців формують передусім мас-медіа. Адже 80% населення дові­дується про їхню роботу з теленовин, 40% – із газет, 20% – із Інтернету. Тож від того, як нашу діяльність висвітлюватимуть у ЗМІ, залежатиме думка громадян про органи внутрішніх справ.

Потому Майкл Шульте-Шреп­пінг та Гіоргі Мерабішвілі презентували присутнім свій досвід у формуванні та впровадженні навчальних програм щодо ефективної взаємодії із мас-медіа. Під час спілкування виникло чимало запитань стосовно умов та шляхів впровадження таких новацій у навчальний процес, на які іноземні гості надали вичерпні відповіді.

Оксана ГАВРИЛЮК, м. Київ.

 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті