П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Співпраця
22/05/2014 16:02

МВС готове забезпечити безпеку під час виборчого процесу

У Міністерстві внутрішніх справ відбулася зустріч представників відомства з делегацією місії ОБСЄ зі спостереження за позачерговими виборами Президента України, що призначені на 25 травня 2014 року. Очолює місію пані Каетана де Зулуета Овтрам.

Заступник глави МВС Микола Величкович зазначив, що перед відомством постають непрості завдання: належно конт­ролювати оперативну обстановку під час виборів у країні, втримати стабільність у суспільстві та продовжувати процес реформування МВС.

За його словами, ситуація з виборами в Україні досить складна, зважаючи на події на сході держави. Проте Міністерство внут­рішніх справ проводить велику системну роботу, щоб президентські вибори відбулися, а громадяни мали змогу реалізувати свої права.

Заступник міністра висловив вдячність за ту увагу, яку представники ОБСЄ приділяють роботі правоохоронного відомства в цей нелегкий для України час, а також за розуміння тієї відповідальності, яку покладено на правоохоронців у зв’язку із проведенням президентських виборів у державі. Він також запевнив іноземних експертів, що МВС готове гарантувати безпеку під час виборчого процесу.

– Міністерством акумульовано достатньо засобів і сил органів внут­рішніх справ, навчальних закладів системи МВС, Національної гвардії та громадських організацій для підтримання порядку під час виборів, – наголосив Микола Величкович.

За його словами, у МВС і його територіальних підрозділах розгорнуто діяльність оперативних штабів, які мають моніторити ситуацію й оперативно на неї реагувати. Крім того, у міністерстві складено список осіб, уповноважених контактувати з офіційними представниками тих організацій, які делеговані на вибори Президента України. Такі представники є як у центральному апараті МВС, так і в кожному регіоні держави. Список з контактними даними був вручений голові місії пані Каетані де Зулуета Овтрам.

За словами глави Місії ОБСЄ, із 29 березня на території України – в усіх регіонах – перебуває 100 довгострокових спостерігачів, акредитованих на час проведення президентських виборів. Десять із них – у Донецькій області, ще шість – у Луганській. Крім того, запланована зустріч за участю майже 900 короткострокових спостерігачів, які прибули до України з різних держав.

– Зважаючи на швидкозмінювану ситуацію в Україні, ми хотіли б почути вашу думку стосовно розміщення короткострокових спостерігачів, зокрема – в Луганській та Донецькій областях. Адже ми як міжнародна організація в забезпеченні безпеки наших фахівців цілком залежимо від правоохоронців країни, що приймає, – зазначила Каетана де Зулуета Овтрам.

Начальник Департаменту громадської безпеки Володимир Гриняк повідомив, що спостерігачів на виборах від ОБСЄ, які працюватимуть на території Луганщини, розмістять у м. Сватовому. Правопорядок там забезпечують працівники органів внутрішніх справ, ситуація в місті контрольована. У зв’язку з тим, що ситуація в Донецьку змінюється, українські правоохоронці ретельно працюють над тим, щоб гарантувати безпеку спостерігачів, які стежитимуть за ходом виборчого процесу в Донецькій області. За його словами, в кожному регіоні України та в центральному апараті МВС визначено осіб, відповідальних за координацію й співпрацю між правоохоронцями та іншими сторонами виборчого процесу. 

– Працівники органів внутрішніх справ, які нестимуть службу на виборчих дільницях, націлені на повну взаємодію із представниками організацій-спостерігачів, – наголосив Володимир Гриняк. 

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати
Додати коментар

Інші статті