П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Співпраця
04/04/2014 11:09

Простягнути руку допомоги

Арсен Аваков провів робочу зустріч з послом Великої Британії в Україні Саймоном Смітом. Були обговорені поточна ситуація в Україні, криміногенна обстановка в державі, розвиток двостороннього співробітництва в правоохоронній сфері, реформування органів внутрішніх справ України.

Під час зустрічі міністр Арсен Аваков наголосив на тому, що одним із найважливіших оперативних завдань, які постають перед органами внутрішніх справ, є відповідь на питання суспільства щодо притягнення до відповідальності посадових осіб, які здійснювали злочини проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Києві наприкінці минулого – початку поточного року.

– Запевняю Вас, що розслідування за цими фактами, а також іншими резонансними злочинами, буде зваженим і прозорим, – наголосив голова правоохоронного відомства.

Крім того, він зазначив, що позиція влади безальтернативна: це беззаперечна здача зброї, яка незаконно перебуває на руках у населення, а також боротьба з незаконними збройними формуваннями, що видають себе за політичні сили.

Міністр також зауважив, що жодна держава не в змозі самостійно швидко впоратися з проб­лемами боротьби зі злочинністю, тим більше міжнародною та організованою.

За словами Арсена Авакова, співробітництво правоохоронних органів України та Великої Британії завжди було й буде підтримуватися на високому рівні. Це стосується обміну інформацією у сфері боротьби зі злочинністю, можливості для працівників ОВС України брати участь у нав­чальних курсах на території Великої Британії тощо.

– Головним критерієм спів­праці є взаєморозуміння й наближення правоохоронних органів до європейських стандартів, яких можна досягти шляхом відповідного реформування, – сказав міністр, додавши, що стратегічною метою реформування є поетапний перехід системи Міністерства внутрішніх справ у демілітаризоване й децентралізоване поліцейське відомство європейського зразка.

Арсен Аваков розповів гостю про новостворену Національну гвардію України та її новий етап розвитку, що матиме позитивний вплив і на обороноздатність країни, і на правоохоронну діяльність. Він також запропонував послу Великої Британії продов­жити спільну роботу щодо залучення міжнародної технічної допомоги, ознайомлення з передовим досвідом роботи закордонних колег, розширення можливості навчання за кордоном.

Зофія ТИЧЕНКО, м. Київ.

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати
Додати коментар

Інші статті