Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
13/03/2014 16:01

Дільничний по скайпу

Новий формат спілкування з громадянами – за допомогою скайпу – випробовують міліціонери Куйбишевського райвідділу міліції міста Донецька.

«Досвід роботи засвідчує, що у громадян не завжди є можливість швидко дістатися до опорного пункту. Набагато зручніше зв’язуватися зі своїм дільничним інспектором за допомогою мобільного телефону чи по скайпу, – розповідає начальник міліції громадської безпеки Куйбишевського РВ Сергій Яковленко. – Нині ми маємо нагоду використовувати обидва ці канали. За активного сприяння органів місцевого самоврядування дільничні пункти міліції, а їх на території району дев’ять, забезпечуються необхідною оргтехнікою, під’єд­нуються до Інтернету».

Так, віртуальних відвідувачів вже прий­має Олексій Богославець, старший дільничний інспектор, що обслуговує адміністративну дільницю № 4. Жителі повідом­ляють про порушення, не виходячи з власної домівки. Кожен із них отримує правовий коментар, а інформація про правопорушення заноситься до журналу обліку для подальшої перевірки.

Представниця місцевого самоврядування – голова ради мікрорайону «ДОК» Надія Рудіна – схвально оцінює нововведення. «У дільничних великі навантаження, а зв’язок за допомогою скайпу дозволяє заощаджувати час і підвищує ефективність їхньої роботи, – наголошує вона. – Ми тісно спів­пра­цюємо із правоохоронцями: проводимо спільні рейди з метою виявлення порушень правил благоустрою, розбираємо конфлікти з приводу захоплення земельних ділянок. Можливість частіше спілкуватися позитивно впливає й на нашу взаємодію».

Скайпадреси дільничних внесені до візиток із контактними даними міліціонерів, які вартові правопорядку роздають громадянам на зібраннях та під час обходу території. Ця інформація також розміщена на сайті МВС.

Алла ЄРОШЕНКО, Донецька обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті