Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
26/08/2012 15:20

До олімпійського п’єдесталу залишилося… чотири роки

Одним із найвидовищніших і найдраматичніших поєдинків олімпійського турніру з дзюдо серед жінок беззаперечно можна вважати «бронзовий» фінал у ваговій категорії понад 78 кг, у якому на татамі зійшлися українка Ірина Кіндзерська та британка Каріна Браянт. На перших хвилинах сутички наша дзюдоїстка домінувала: їй вдалося провести прийом ваза-арі, що прирівнюється до половини перемоги. Однак досвідчена суперниця – семиразова призерка чемпіонатів світу, десятиразова чемпіонка і призерка чемпіонатів Європи, старша Ірини на 12 років (!) Каріна Браянт – зуміла не лише відігратись, а й на останніх секундах вирвати перемогу.

Та попри те, що дорогоцінний «зливок» олімпійського металу дістався британці, а наша Ірина в підсумку посіла лише п’яте місце, – такий результат є найкращим серед членів збірної українських дзюдоїстів на XXX Олімпійських іграх.

На цьому турнірі українка впевнено здолала багаторазову призерку чемпіонатів Європи представницю Туреччини Гулсан Коджатурк.

«На попередніх зборах я не могла «кинути» туркеню, хоча вже вигравала в неї на змаганнях. Поєдинок закінчувався, у мене залишалося не так багато можливостей, щоб показати гарний результат, і я почала нервувати. До того ж це була перша зустріч, тож ніхто не знав, чого чекати далі. Але тренери мене налаштували на перемогу, і я її домоглася», – не приховуючи емоцій, поділилася своїми враженнями Ірина.

Окрім того, нашій спортсменці вдалося «вибити» з боротьби одну з головних претенденток на медаль – триразову призерку чемпіонатів світу, чотириразову чемпіонку Європи росіянку Олену Іващенко.

…Ми так уважно стежили за виступами саме цієї спортсменки, тому що вона є вихованкою «нашого», міліцейського середовища. Свою першу путівку на Олімпійські ігри в Лондоні Ірина здобула як курсант Національної академії внутрішніх справ. Її підготовкою опікувалися тренери Олександр Журавель та Іван Закорко.

«Фізична підготовка і спорт – невід’ємні складові виховання правоохоронців нової формації, – розповідає Іван Закорко. – Загальновідомо, що спорт вищих досягнень неможливий без масового спорту, і навпаки. Саме тому керівництво академії приділяє цьому питанню особливу увагу, створюючи належні умови для виховання з числа найобдарованіших курсантів спортсменів світового рівня. За останній олімпійський цикл  на базі академії підготували плеяду молодих спортсменів:  чемпіона світу серед поліцейських 2010 року, багаторазового призера першостей Європи та Кубків світу з дзюдо Владислава Потапова, призера першості світу з боротьби самбо Павла Махонька, призерку першості Європи з самбо Діану Галух. 

…Життя спортсмена поділяється на періоди від змагань до змагань. Щойно завершилась Олімпіада-2012, до якої Ірина Кіндзерська йшла чотири роки. Неможливо сповна уявити розпач, пережитий нашою співвітчизницею, коли вона «випустила з рук» олімпійську нагороду. Та недаремно кажуть: без поразок не буває перемог. Наша Ірина була наймолодшою учасницею турніру на Туманному Альбіоні, тож у неї ще все попереду. Ми пишаємося динамівкою й бажаємо їй наснаги та сил. Нехай із досвідом до неї прийдуть перемоги, а на Олімпійському небосхилі в Ріо-де-Жа­ней­ро засяє нова зірка міліцейського спорту.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ»

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті