П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
20/07/2015 12:29

Подвійне «золото» Аніти Серьогіної

Упродовж 10 днів, із 26 червня до 5 липня, у Сполучених Штатах Америки відбувалися Всесвітні ігри з-поміж поліцейських та пожежників (англ. World Police and Fire Games. – Авт.), у яких взяли участь 12 тисяч атлетів із 70 країн світу, що змагалися у 60 видах спорту. Україну на цьому форумі представляла єдина учасниця – старший лейтенант міліції з Іллічівська, каратистка Аніта Серьогіна, що здобула перемогу одразу у двох видах програми – ката та куміте – й повернулася на Батьківщину з подвійним «золотом». 

Згадані ігри стартували 1985 року. До них допускають лише чинних або колишніх представників поліцейських та протипожежних органів. Учасники спортивного дійства змагаються в олімпійських та неолімпійських видах спорту, а також – прикладних спеціалізованих дисциплінах. Про популярність згаданого спортивного заходу можна судити бодай за тим фактом, що до участі в ньому долучаються найіменитіші атлети світової спортивної арени. У цьогорічних змаганнях взяли участь – багаторазовий чемпіон Олімпійських ігор, переможець, призер чемпіонатів світу та Європи з легкої атлетики в бігу на стаєрські дистанції фін Лассе Вірен, легенда баскетболу американець Шакіл О’Ніл, німецький футболіст Фабіан Болл, канадійський хокеїст Брюс Гардінер та інші видатні чемпіони, які залишили великий спорт й нині успішно працюють у правоохоронних органах своїх країн. 

Найчисельніші делегації атлетів приїхали з Англії, Іспанії, Канади, Австралії, Росії, і, звісно ж, не пасли задніх господарі турніру – команда США. За нинішніх скрутних економічних умов у нашій державі Україну представила лише одна спортсменка, адже участь у змаганнях такого рівня вартує чималих коштів. «Ми вважали обов’язковим для себе допомогти нашій найтитулованішій спортсменці Аніті Серьогіній взяти участь у цих іграх, – зазначив президент Української федерації карате Сергій Левчук. – Візит Аніти до США став можливим завдяки співпраці нашої федерації та Міністерства внутрішніх справ України. Сподіваємося, що надалі наші відносини як з МВС, так і з іншими силовими відомствами вийдуть на новий рівень, а тріумфальний виступ нашої чемпіонки не залишиться поза увагою керівництва міліцейського відомства».

Аніта Серьогіна – представниця спортивного клубу «Катана», найтитулованіша каратистка нашої країни, на рахунку якої повний комплект нагород чемпіонатів Європи – на Іграх серед поліцейських змагалася в обох видах програми з карате: ката й куміте. З огляду на те, що в турнірі брали участь атлети різного віку, за програмою ката спортсменів поділили на дві категорії: до чорного пояса і старше, а за програмою куміте – на чотири: 18–30 років, 30–40 років, 40–50 років та 50, де вони змагались у відповідних вагових категоріях. Гідно пройшовши всі етапи змагань, у фіналі з ката українка здобула впевнену перемогу над суперницею з Британії Холлі Бьорд, а у вирішальному поєдинку з куміте здолала «візаві» з Малайзії Тенгку Ібрагім. Тож здобутком на дебютних для Аніти Серьогіної Всесвітніх іграх з-поміж поліцейських та пожежників стали дві медалі найвищої проби. За словами тріумфаторки, участь у такому форумі дала їй змогу не лише випробувати власні сили та гарт, а й поспілкуватися з колегами з інших країн світу, поспостерігати за перебігом змагань у прикладних дисциплінах, які використовують у підготовці силовиків передові країни світу. 

У командному заліку перемогу на Іграх здобули господарі заходу, друге місце посіли представники Канади, а третє – Росії. Наступні Ігри відбудуться за два роки в Італії. Сподіватимемося, що на стартах-2017 Україна представить повноцінну потужну команду спортсменів-силовиків.

P.S. Тижневик «Іменем Закону» щиро вітає гордість міліцейського спорту Аніту Серьогіну з черговою перемогою! Пишаємося! 

Марія САЛЬНІК, «ІЗ»

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті