П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Подорожі
02/08/2012 17:20

По нові знання в Баварію

   Головні завдання Європейського Центру вивчення питань безпеки імені Джорджа Маршалла (Німеччина) – це розвиток партнерських відносин між державами, зміцнення демократичних інститутів та механізмів взаємодії між демократичними країнами та країнами, які рухаються у напрямі демократизації.

    Нещодавно після проходження курсу поглибленого вивчення питань безпеки для керівного складу у Маршалл-центрі в Україну повернувся полковник Ігор Ролін, начальник кафедри управління повсякденною діяльністю військ і служби штабів Академії внутрішніх військ МВС України.

Цього року в навчальній програмі Центру брали участь представники органів законодавчої влади та державного управління, дипломатичні працівники, правоохоронці й військовослужбовці 53-х країн світу. Метою курсу було формування у слухачів розуміння питань безпеки й оборони, розвиток здібностей до всебічного їх аналізу, надання розуміння політики й стратегії в галузі оборони й безпеки на прикладі США, ФРН та інших розвинених країн.

Десятитижнева програма охоплювала такі актуальні теми, як «Глобальна безпека – тенденції й перспективи», «Транс­національ­ні виклики й загрози безпеці», «Міжнародне співробітництво в сфері безпеки», «Управління системою національної безпеки» тощо. Навчальний процес проходив у формі лекцій, семінарів, круглих столів і рольових ігор. Відбулася також тижнева поїздка до Берліна, під час якої учасники програми відвідали органи державної, законодавчої й виконавчої влади.

За словами полковника Роліна, навчання в Центрі розширює кругозір у питаннях розуміння й розв’язання проблем глобальної безпеки, поліпшує розуміння актуальних явищ у галузі оборони й внутрішньої безпеки, дає унікальну можливість набути сучасного міжнародного досвіду  педагогічної майстерності.

До речі, розташований Мар­шалл-центр у надзвичайному за своєю красою баварському місті Гарміш-Партенкірхен. Отож, здобуваючи ґрунтовні знання, учасники програми одержали велике задоволення, милуючись неперевершеними краєвидами Альп.

Олександр ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ, 

м. Харків

Фото з архіву Ігоря РОЛІНА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті