Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Хай-тек
26/03/2011 15:57

На одному екрані – вся Україна

     Донині правоохоронне відомство користувалося аудіо­кон­фе­ренц­зв’язком, та стрімкий розвиток сучасних технологій засвідчив необхідність пошуку більш передових систем, зокрема застосування відеоконференцзв’язку. Численні дослідження вчених доводять, що візуальний контакт дозволяє засвоїти інформацію на 70% краще. 
Попереднє вивчення ринку продемонструвало, що у разі проведення відеоконференцій з періодичністю 2 рази на тиждень тривалістю 2 години кожна, МВС мало б за рік сплатити оператору зв’язку близько 4 млн грн з бюджету. Створення ж власної системи коштувало б вдвічі менше. Враховуючи той факт, що використання послуг такої системи лімітом не обмежене, вигода беззаперечна.
     За результатами відкритих торгів МВС України придбало сучасну відеосистему передового виробника обладнання для відеоконференцій компанії «Tandberg», що нині входить до концерну «Cisco». Працівниками Департаменту зв’язку був проведений значний обсяг робіт з монтажу, введення в експлуатацію та подальшого супроводження відеоселекторних нарад. 
     За словами начальника Департаменту зв’язку МВС Сергія Деконенка, система працюватиме на базі наявного каналоутворювального обладнання єдиної відомчої цифрової телекомунікаційної мережі МВС, що дозволить безкоштовно і у будь-який час проводити планові та оперативні наради між центральним апаратом МВС та 27 ГУ-УМВС в областях та в містах Києві й Севастополі. «Абонентський комплект складається з відеотерміналу – камери з високою роздільною здатністю, плазмового монітору, двох акустичних колонок, розгалужувача відеосигналу та тумби для компактного розміщення всього обладнання», – розповідає Сергій Олександрович. 
     Слід зазначити, що одна з головних переваг нової системи полягає у її мобільності. Обладнання ВСВК забезпечує можливість одночасного відображення на екрані монітору (плазмової панелі) від одного до 30 учасників наради. З його допомогою також можна отримувати та передавати додаткову відеоінформацію – текстові документи, фото, – та здійснювати аудіо- й відеозапис. 
     За словами Сергія Деконенка, впровадження відомчої системи відеоконференцзв’язку сприятиме більш оперативному та ефективному вирішенню поточних завдань, що вимагають особистої участі працівників, а також дозволить скоротити час та витрати на відрядження, що, в кінцевому результаті, підвищить продуктивність праці. 
Наприкінці лютого поточного року в МВС було проведено тестову відеоконференцію, в якій взяли участь голова Державної міграційної служби Дмитро Ворона та керівники тилових блоків в областях. А днями відбулася перша відеоселекторна нарада з керівним складом міліції громадської безпеки під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ»

друкувати

Коментарi