П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
26/06/2015 15:11

Символ дружби та єдності

Незвичайний подарунок отримала громада Маріуполя від Львівського державного університету внутрішніх справ. 23-метровий вишитий рушник міському голові Юрію Хотлубею від імені всього особового складу міліцейського вишу передав ректор Валерій Середа.

Вишитий рушник – споконвічний супутник українців. У нього загортають новонароджене дитя, ним обрамляють образи, шлюбне життя молодят починається на весільному рушникові. За давньою традицією новобранцям та воїнам  дають рушник як оберіг, щоб швидше поверталися додому. Даруючи рушника, українці висловлюють найщиріші побажання.

Такі ж наміри були й у курсантів, студентів і працівників ЛьвДУВС, коли вони передали великого вишитого рушника, що символізує дружбу та єдність, добро й надію, добробут і процвітання, очільникові навчального закладу. Валерій Середа з кількома офіцерами вирушив до Маріуполя. Символічний дарунок прибув до східного міста в день річниці його звільнення від незаконних збройних формувань.

«Ця перемога далася нелегко. І маріупольці під час операції продемонстрували, що їхній вибір – Україна. Вони відстояли своє право на європейський напрямок розвитку, – зазначив Валерій Середа під час урочистого вручення 23-метрового вишитого дарунка мерові Маріуполя. – Цей рушник символізує вашу й нашу непохитність у боротьбі за незалежну країну, яка стане вільною, сильною світовою державою».

Прес-служба ЛьвДУВС

друкувати
Додати коментар

Інші статті