П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Із району АТО
04/06/2015 14:55

«Обладунки» для зеніток Нацгвардії

Харківські волонтери передали військовослужбовцям Національної гвардії України партію комплектів бронещитів для захисту обслуг зенітних гармат ЗУ-23-2.

Необхідність модернізувати «зенітки» радянського виробництва постала у зв’язку з тим, що нині їх активно застосовують у районі АТО для знищення наземних цілей, зокрема – ворожої бронетехніки. Звісно ж, під час стрільби прямим наведенням обслуга гармати залишається практично беззахисною перед вогнем противника.

Командир взводу зенітного дивізіону харківської бригади оперативного призначення НГУ лейтенант Олексій Орлов, демонструючи одну з раніше модернізованих гармат, вказує на сліди, які залишили на бронещитах кулі та осколки. За словами офіцера, це найкращій аргумент на користь оснащення бронею зенітних установок, адже така модернізація допомагає рятувати життя українських воїнів.

Один із переданих гвардійцям восьми пар бронещитів (кожен із яких вартує близько 10 тис. грн) – вже сотий, виготовлений на кош­ти, що їх зібрали волонтери групи «Help Army». До слова, кожен із комплектів – «іменний», як зазначив керівник проекту В’яче­слав Целуйко, назви на зразок «Аліна», «Анастасія», «Мама Іра» дають люди, які жертвують гроші на забезпечення українських воїнів надійним захистом. У найближчих планах «Help Army» – виготовлення ще 20 таких комплектів. Крім того, гвардійцям та бійцям міліцейського спецпідрозділу «Східний корпус», які незабаром вирушать на передову, було вручено камуфльоване обмундирування вітчизняного виробництва «Пластун».

Сергій КОВАЛЕНКО, «ІЗ»

друкувати
Додати коментар

Інші статті