П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Із району АТО
20/07/2015 11:46

«Служба є служба!»

Виконуючи службово-бойові завдання на блокпостах у секторі «С» району антитерористичної операції, військовослужбовці Західного опера­тивно-територіального об’єднання Національної гвардії України проводили перевірку безлічі громадян та транспортних засобів, які курсують дорогами Донеччини, і майже щоденно фіксували різноманітні правопорушення.

Наприклад, одного дня військовий наряд у складі старшого лейтенанта Андрія Матуса, прапорщика Богдана Сергійчука та старшого сержанта Володимира Свінціцького під час огляду автомобіля «Мер­седес-Бенц», яким керував 38-річний місцевий житель, виявив великокаліберну гвинтівку з оптичним прицілом. Як з’ясу­вали військовослужбовці, марка й номер цієї зброї не збігалися з відомостями, вказаними в дозвільному документі на володіння. Відтак громадянина затримали й передали працівникам міліції для подальшого з’ясування обставин.
Наряд у складі старшого лейтенанта Назара Дубова, старшого сержанта Сергія Куделька та старшого солдата Олександра Ліщука під час перевірки документів у громадянина Ш. виявив, що в нього немає паспорта, натомість чоловік надав… довідку про звільнення з установи виконання покарань, видану «посадовцями» самопроголошеної «ДНР». Затриманого було передано працівникам Служби безпеки України.
А на блокпосту, де ніс службу військовий наряд у складі майора В’ячеслава Кириченка, старшого прапорщика Сергія Якимця та сержанта Павла Твердохліба, затримали «КамАЗ», який, відповідно до орієнтування, був оголошений у розшук. Подальшою долею водія та транспортного засобу, в кузові якого виявили близько 10 т алюмінію, також зайнялися працівники СБУ…
За пильність, вмілі та рішучі дії під час виконання службово-бойових завдань зазначених військовослужбовців заохотив керівник об’єднаного угрупування Нацгвардії в секторі «С».
Спілкуючись з одним із гвардійців, які відзначилися, старшим сержантом Володимиром Свінціцьким, вдалося дізнатися цікаві подробиці його біографії. Народився Володимир на Рівненщині, військову кар’єру розпочав зі строкової служби у військовій частині внутрішніх військ МВС, дислокованій у місті Ялті Автономної Республіки Крим, у якій згодом продовжив військову службу за контрактом.
Після анексії Криму Росією Володимир не зрадив Військової присяги – виїхав на материкову частину України і був переведений для подальшого проходження служби до рівненського батальйону НГУ. Нинішнє відрядження на Донбас у Володимира вже четверте. Гвардієць каже: «Батьки та дружина вже, здається, звикли до моїх тривалих відряджень, хоча звісно ж – хвилюються, дуже чекають на ротацію і моє повернення додому. Але служба є служба. Я поїхав у 
район АТО за покликом серця, бо вважаю, що справжній патріот повинен зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину».

 

Володимир ХАВЕРКО, 
з району АТО. Фото автора

друкувати
Додати коментар

Інші статті