П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
З перших вуст
31/03/2014 16:21

Володимир Євдокимов: «МВС працює над оздоровленням криміногенної обстановки в Україні»

Перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов під час брифінгу в Кабінеті Мініс­т­рів поінформував присутніх про найрезонансніші справи та затримання минулого тижня, результати заходів щодо добровільної здачі зброї й загалом про роботу, яка ведеться у правоохоронному відомстві.

«Вжитими заходами встановлені особи, причетні до вчинення 6 800 кримінальних правопорушень, зокрема до 44 умисних убивств, 50 тяжких тілесних ушкоджень, 34 розбоїв, 199 грабежів, 1 600 крадіжок, 485 випадків шахрайства», – зазначив перший заступник міністра.

За словами Володимира Євдокимова, активна робота ведеться в напрямі викриття озброєних угруповань. Нещодавно в місті Тернополі були затримані дев’ятеро, у яких вилучили велику кількість зброї. Один з них – неповнолітній – підозрюється в убивстві працівників ДАІ. Озброєні зловмисники були затримані й на Трухановому острові, у столиці. Викрито й правопорушників, які намагалися захопити склад ДСНС України та заволодіти зброєю в Одесі. Представник МВС також повідомив подробиці знешкодження стійкої організованої групи на Рівненщині.

«За останні два тижні була викрита низка резонансних правопорушень, за якими до відповідальності притягуються вищі посадовці Міноборони, МОЗ, Мінсоцполітики, „Нафтогазу”, „Чорноморнафтогазу”, „Укрзалізниці”, керівники двох обласних та дванадцяти районних державних адміністрацій, п’ять міських голів та заступників міських голів, 39 голів сільських рад», – зазначив Володимир Євдокимов.

За його словами, велика увага була приділена розкриттю фактів розкрадання 7 мільярдів гривень, які підприємства «Укр­залізниці» проконвертували через фіктивні фірми, 5 мільярдів гривень бюджетних коштів, привласнених керівництвом МОЗ, та понад 4 мільярдів доларів, які службові особи «Нафтогазу» вивели в «тінь» через низку фіктивних суб’єктів підприємництва.

«Нині ми працюємо над оздоровленням криміногенної обстановки в Україні в цілому», – завершив брифінг Володимир Євдокимов.

Лариса ТИЩЕНКО, м. Київ.

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті