П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Україна невідома
10/09/2013 20:42

Подорож крізь віки

Упродовж трьох тижнів курсанти Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка в складі археологічної експедиції «Скіл» проходили щорічну культурологічну практику в Ольвійському національному історико-архео­логічному заповіднику.

Цьогоріч до представників із ЛДУВС приєдналися курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ, студенти Луганського національного аграрного університету та Східноукраїнського національного університету імені В. Даля. Учасники експедиції працювали на двох об’єктах заповідника – «Цитадель» та «Р-25», де знайшли чимало археологічних скарбів: бронзові монети, скло з рельєфним орнаментом, фрагменти кераміки, амфори та прикраси для одягу. 

Окрім того, у межах навчальної практики курсанти пильнували територію заповідника, щоб убезпечити її від несанкціонованих розкопок та розкрадання культурних цінностей.

За активну участь у роботі експедиції представники ЛДУВС ім. Е. О. Дідоренка отримали подяку від керівництва Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія» Національної академії наук України.

Галина ПРИЩЕПА, Луганська обл. 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті