Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
28/01/2013 22:16

Прем’єр-міністр доручив посилити відповідальність для водіїв

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив розробити відповідні зміни до законодавства з метою посилення відповідальності для водіїв, які не надають перевагу в русі каретам швидкої допомоги. Таке завдання глава уряду поставив 21 січня 2013 року на засіданні Кабінету Міністрів. Нагадаємо, що на ньому йшлося про стан реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу», зокрема про дотримання нормативів прибуття «швидкої» на виклик. Порушували й питання ігнорування деякими водіями вимог щодо надання переваг у русі машинам швидкої допомоги, що значно збільшує час перебування їх у дорозі.

Микола Азаров запропонував жорстко карати кермувальників, які навмисно заважають руху «швидкої», грубо ігноруючи Правила дорожнього руху.

«Треба підвищити відповідальність для тих, хто не поступається дорогою «швидкій». Можливо, аж до позбавлення водійських прав. Адже таке порушення може коштувати комусь життя», – зауважив Микола Азаров.

Розробити зміни до законодавства доручено Міністерству внутрішніх справ. Новації мають стосуватися як карет швидкої допомоги, так і пожежних та аварійних машин.

Окрім того, прем’єр-міністр під час засідання поставив завдання щорічно поновлювати парк карет швидкої допомоги на 1 тисячу машин. Адже деякі «швидкі» вже потребують капітального ремонту, а подеколи й підлягають списанню.

«Парк машин «швидкої» треба замінювати. Тисячу автомобілів цього року, тисячу наступного. Потрібно знайти ресурси, щоб рухатись такими темпами», – зазначив Микола Азаров.

Глава уряду заявив про необхідність «вивчення питання виготовлення таких спеціалізованих транспортних засобів в Україні», щоб купувати за кордоном лише те, що не виробляють вітчизняні підприємства. Микола Азаров також наголосив на тому, що жодній людині не може бути відмовлено в наданні медичної допомоги: «Якщо людина звертається по допомогу, то вона її потребує, отже, повинна обов’язково отримати».

Урядовий портал

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті