П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
20/07/2015 11:40

Патріот нині той, хто на фронті

Бійці та командири закликали всіх політиків і громадських діячів України припинити «сіяти паніку і розгойдувати маятник громадянської дискусії» про якість та своєчасність реформи МВС. 

Командири кількох підрозділів міліції особливого призначення МВС на брифінгу в правоохоронному відомстві звернулися до суспільства із заявою щодо неприпустимості розхитування ситуації в державі, зокрема – з огляду на ситуацію на сході України. Заяву від імені бійців батальйонів оприлюднив заступник командира батальйону «Київщина» Юрій Оруджов.

Текст заяви подаємо нижче:

«Заява командирів батальйонів спеціального призначення МВС 

Ми, бійці і командири добровольчих батальйонів, вже більш як рік виконуємо бойові завдання на східних рубежах України, захищаємо Батьківщину від іноземної агресії і бандформувань.

Ми глибоко ображені заявами деяких брудних політичних діячів про те, що добровольчі батальйони нібито «кришують» криміналітет і контрабанду.

Ми звертаємося до вас, сміливі диванні воїни: прийдіть в наші ряди, візьміть зброю і станьте поруч із нами під кулі – саме тут ви дізнаєтесь, чим є добровольчі батальйони для України!

Ми категорично відкидаємо невиправдані звинувачення деяких тилових політологів в некерованості батальйонів МВС. Ми заявляємо, що є спеціальними підрозділами МВС, готовими чітко виконувати накази наших командирів як на фронті, так і в тилу, і маємо достатній бойовий досвід, щоб виконати будь-яке бойове завдання.

Ми заявляємо, що заклики про відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова інспіруються і закидаються в суспільство реакційними силами, які смертельно страшаться розгорнутої міністром справжньої боротьби з корупцією, в тому числі – у силових відомствах і вищих державних структурах.

Ми закликаємо всіх політичних і громадських діячів України припинити сіяти паніку та розгойдувати маятник громадянської дискусії про те, наскільки хороша і своєчасна реформа МВС. В Україні йде війна з агресором на кордоні і війна з корупцією та криміналом в кожному місті, у кожному селі, тож перемогти ми зможемо тільки тоді, коли зрозуміємо, що це є справжня війна і вона потребує рішень і дій воєнного часу – дій швидких, чітких, результативних.

Ми хоронимо наших побратимів заради того, щоб вся інша Україна залишалася мирною і вільною. Наші поранені повертаються в ряди, щойно вийшовши зі шпиталю, щоб стримувати натиск окупантів і сепаратистів. І ми не допустимо, щоб за тисячі кілометрів від фронту лунали постріли, гинули люди, брали в заручники дітей заради «кримінальних розбірок». Навіть якщо це прикривається патріотичними гаслами.

Патріот нині той, хто на фронті. Інших ми захистимо, але скористатися важкою ситуацією і збагатитися на Батьківщині – не дозволимо!

Слава Україні!

13.07.2015».

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті