Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
20/11/2012 21:00

Основна мета – зберегти життя

З 12 по 18 листопада в Україні під гаслом «Безпека на дорогах залежить від кожного!» вже втретє проводиться Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху – масштабна акція у межах проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні.

Як повідомив під час брифінгу начальник Департаменту ДАІ МВС України генерал-майор міліції Валерій Лозовий, співорганізаторами й партнерами акції виступили Міністерство інфраструктури, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, Міністерство охорони здоров’я України, Товариство сприяння обороні України, Моторне (транспортне) страхове бюро України, Глобальне партнерство з безпеки дорожнього руху, Міжнародна організація з безпеки дорожнього руху (PRI), Всеукраїнська спілка автомобілістів та низка інших громадських організацій. Мета Всеукраїнського тижня БДР – привернути увагу суспільства до питань безпеки дорожнього руху, зменшити кількість людських жертв у ДТП – лише поточного року їх було понад 4 тисячі. 

За словами Валерія Лозового, інспектори ДАІ звертатимуть підвищену увагу на дотримання водіями вимог ПДР, зокрема, щодо користування пасками безпеки та мотошоломами, заборони телефонних розмов під час перебування за кермом. Окрім того, контролюватиметься обстановка на пішохідних переходах поблизу навчальних закладів та в місцях пожвавленого дорожнього руху. Також упродовж тижня правоохоронці спільно з іншими співорганізаторами та партнерами планують проведення тематичних «круглих столів» та інших профілактичних заходів і візьмуть участь у соціальній акції «Краплина крові – це життя», добровільно здаючи донорську кров для постраждалих у ДТП. А у завершальний день акції, коли відзначатиметься Всесвітній день пам’яті жертв дорож­ньо-транспортних пригод, відбудуться жалобні заходи за участю представників релігійних конфесій.

Сергій КОВАЛЕНКО, «ІЗ».

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті