Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
З перших вуст
15/11/2011 20:48

Українська міліція рухатиметься європейським шляхом

   8 листопада Міністерство внутрішніх справ України очолив генерал Захарченко Віталій Юрійович – людина не нова для української міліції. Він і для нас, старшого покоління, відома особистість – із багатим життєвим і професійним досвідом. Якщо коротко сказати: досвідчений професіонал змінив на посту міністра досвідченого професіонала.

    Важливо те, що зміна керівництва Міністерства внутрішніх справ відбулася за участю Президента України Віктора Федоровича Януковича, керівництва Міністерства внутрішніх справ, очільників підрозділів правоохоронних органів України, внутрішніх військ, ректорів вищих навчальних закладів системи МВС. Заходу такого масштабу за всі роки моєї служби ще не було.
   Ми, учасники наради, уважно вислухали змістовний і діловий виступ Президента України Віктора Федоровича Януковича, в якому, зокрема, були сформульовані першочергові завдання щодо реформування судової, правоохоронної сфери, насамперед, органів внутрішніх справ. Президент України чітко визначив невідкладні завдання, серед яких пріоритетом є посилення боротьби з економічними злочинами. Увага до них повинна бути збільшена у зв’язку з декриміналізацією «економічних» статей Кримінального кодексу. «Кожен злочинець, який грабує державу і народ, має знати: награбоване він повинен буде повернути з великим штрафом», – наголосив Віктор Федорович. У контексті виконання цього завдання Президента України великий професійний досвід, набутий Віталієм Юрійовичем Захарченком, має серйозну вагу.
   Імпонує нам, ветеранам органів внутрішніх справ, і те, що Президент України зробив наголос на необхідності продовження процесу комплексного реформування в системі МВС, забезпечивши при цьому системність усіх перетворень, врахувавши вже набутий досвід, крок за кроком досягаючи окресленої мети. Нам усім треба налаштувати себе на тривалий, діловий процес щоденної практичної роботи зі зміцнення законності та правопорядку в країні. Тим більше, що в нашому розпорядженні є кадри, матері­ально-тех­нічна база і комплексні напрацювання, співзвучні з Рекомендаціями парламентських слухань на тему «Про реформування системи органів Міністерства внутрішніх справ України і впровадження європейських стандартів». Приємно було почути виступ Віталія Юрійовича Захарченка, в якому прозвучала його готовність продовжувати реформи, здійснювати практичну діяльність Міністерства в руслі останніх років. Пріоритетом цієї діяльності стала робота щодо захисту життя, здоров’я людей, прав і свобод громадян, забезпечення громадського порядку і безпеки, комплексного розв’я­зання завдань, визначених чинним законодавством, нормативними актами Президента України і Кабінету Міністрів України щодо діяльності Міністерства внутрішніх справ.
   Президент України Віктор Федорович Янукович наголосив на важливості постійної скоординованої діяльності всіх правоохоронних органів, взаємодії з іншими органами державної влади і місцевого самоврядування в реалізації державної політики зі зміцнення правопорядку, протидії криміналітету, боротьбі з корупцією, захисті інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.
   Усі ми, учасники наради, налаштовані на щоденну копітку працю, щоб наші співвітчизники відчували свою захищеність та відданість української міліції своєму народові.
До призначення Віталія Юрійовича на посаду міністра я не раз мав нагоди спілкуватись із ним особисто. Вважаю за потрібне відзначити, що це освічена та інтелігентна людина, з твердим характером. Головним принципом, на мою думку, яким міністр керуватиметься у своїй роботі, є беззаперечне додержання прав та свобод громадян. Я переконаний, що неухильно дотримуючись цього постулату, українська міліція рухатиметься європейським шляхом.

Василь Дурдинець,
радник МВС України,
генерал внутрішньої служби України 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті