Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Досвід
29/07/2010 16:04

«Перша столиця» демонструє новації

Практичний досвід тих, хто «…вирішує все»

Андрій Стародубцев, заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник управління кадрового забезпечення

Міліціонери, на відміну від представників інших професій, постійно перебувають у зоні особливої уваги громадян, адже вони є своєрідним індикатором рівня дисципліни та законності у державі. За їхньою поведінкою на службі та у вільний від роботи час у громадян формується враження про усю правоохоронну систему. Отже вартові правопорядку повинні бути взірцем законослухняності та дисциплінованості.
А дисципліна починається… з правил носіння форменого одягу. Тому від працівників міліції вимагається, щоб вони і на роботу їздили, і з роботи поверталися лише у формі. Для контролю за службовою діяльністю нами створено спеціальні групи, які здійснюють перевірки своєчасності прибуття на службу, щоденного планування роботи, ефективності використання робочого часу та порядку зберігання речових доказів. Активізувалася робота мобільних груп з контролю за дотриманням особовим складом транспортної дисципліни.
Також активно використовуються можливості громадського контролю: працює рада ветеранів, цілодобово ввімкнені «телефони довіри» начальника Головного управління, ВВБ Харківщини СВБ ГУБОЗ МВС, управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС в області.
Ведеться моніторинг скарг громадян на дії працівників міліції. Водночас вживаються заходи щодо покращання соціально-побу­тових умов працівників. Діє система стимулювання результативної праці.
Значна увага приділяється просвітницьким і виховним методам роботи. Так, у рамках підготовки до Євро-2012 поновлено безкоштовне вивчення іноземних мов безпосередньо за місцем служби. Серед нових напрямів роботи, які враховуються під час складання навчальних планів, – культурно-масові заходи: відвідування виставок, музеїв, театрів. Зокрема планується проведення виставки мистецьких робіт чинних працівників міліції.
Поновлюється інститут наставництва. Здійснюється психологічне супроводження процесу адаптації молодих фахівців до умов служби. Для підвищення ефективності роботи з кадрами організовуються стажування для керівного й інспекторського складу кадрових підрозділів, у рамках яких з працівниками проводяться психологічні тренінги. Створюються фільми-тренінги для працівників міліції, у яких за допомогою відеоряду подається алгоритм дій в екстремальних ситуаціях.
У найближчих планах – відкриття інтернетсайту УКЗ, який насамперед буде орієнтований на тих, хто бажає служити в міліції. З допомогою сайту можна буде ознайомитися з вимогами до кандидатів, умовами служби та матеріального забезпечення. У користувачів Інтернету також з’явиться можливість звертатися безпосередньо до управління із заявами та пропозиціями щодо поліпшення роботи працівників служб та підрозділів харківської міліції.

друкувати

Коментарi