П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
20/07/2015 12:21

Сімейний дует викрадав дорогі автівки десятками

Резонансне затримання злочинного дуету, що спеціалізувався на крадіжках дорогих іномарок, здійснили в Тернополі. Оперативники львівської міліції спільно зі працівниками обласного управління карного розшуку Тернопільщини взяли на гарячому подружжя зі Львівщини, завадивши зловмисникам сісти за кермо чужого позашляховика.

Зі слів начальника управління карного розшуку Степана Яцуха, претензії до крадіїв мають не лише тернопільські та львівські правоохоронці. Викрадачі автівок, на жаль, встигли наслідити по всьому західному регіону держави. Щонайменше 20 власників втратили дорогі іномарки.
34-річний підозрюваний раніше був судимий за незаконне заволодіння автотранспортом. Його 28-річна співмешканка такого досвіду не мала, проте злочинне ремесло освоїла швидко. 
Оренда квартири та гаража була обов’яз­ковим пунктом злочинного задуму. Гаражне приміщення ставало справжньою технічною станцією після вилазки. Крадені автівки зловмисники розбирали на комплектуючі та здавали їх на «автошроти». Іномарки, реальна вартість яких становила десятки тисяч американських доларів, крадії збували по запчастинах за ціну в рази нижчу. Приміром, вісім тисяч «зелених» заробили на автівці «Lexus RX 350», яку потерпіла оцінила в майже півтора мільйона гривень. Приблизно стільки ж отримали за «Subaru Forester» 2013 року випуску. Обидві машини були викрадені в Тернополі наприкінці травня.
Як розповів полковник міліції Степан Яцух, об’єктами наживи гастролерів ставали лише дорогі транспортні засоби з електронними пристроями запуску двигуна. За допомогою спецобладнання зловмисники відмикали сигналізацію, відчиняли дверцята авто, розблоковували систему запуску транспортного засобу. 
Фінальною для злочинного дуету стала спроба крадіжки іномарки «Toyota Land Cruiser 200», яку вони придивились у дворі багатоповерхівки. Усе, на перший погляд, ішло за планом: сканування, розблокування… А далі – люди у формі, кайданки, міліцейський «супровід» аж до рідного Львова.  
Тернопільські правоохоронці проводять розслідування трьох кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України. Десятки таких обвинувачень висунуто львів’янам слідчими майже всіх західних областей України. Триває досудове розслідування. 
Прес-служба УМВС України
в Тернопільській обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті