П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
20/07/2015 11:56

Банкіри спустошили свій банк на 7 мільярдів

Столичні працівники міліції виявили схему виведення активів фінустанови шляхом отримання фіктивних кредитів та купівлі-продажу цінних паперів. Її організували працівники банку разом з юридичними та фізичними особами. 

Зауважимо, що задіяні у схемі банківські рахунки були відкриті на паспортні дані осіб (соціально незахищених, безробітних або раніше засуджених), що взагалі не мали до них стосунку.
Працівники Департаменту протидії злочинам у сфері економіки МВС України встановили, що частина фізичних осіб-власників депозитів банку за отримання невеликої грошової компенсації відкривали банківські рахунки на свої паспортні дані, але цими рахунками не розпоряджались, грошові кошти готівкою не знімали та стосунку до їхньої діяльності не мали. 
Загалом упродовж 2012–2014 років за згаданою схемою незаконно конвертовано в готівку 7 млрд гривень.
Головне слідче управління МВС України відкрило щодо цього порушення кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Під час санкціонованого обшуку було вилучено фінансову документацію.
Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті