П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
13/07/2015 10:26

«Дорога життя» для окупованої території?

На Херсонщині оперативники обласного управління протидії злочинності у сфері економіки затримали організаторів схеми, за якою здійснювали операції з контрабандного переміщення товарів через митний пост «Херсон-Центральний».

У  процесі документування конвертаційного центру викрито двох бізнесменів. Чоловіки зареєстрували 15 фіктивних підприємств, за допомогою яких була організована контрабанда товарів через державний кордон України, зокрема на тимчасово окуповану територію АР Крим, на загальну суму 300 млн гривень.
Через зазначені підприємства оформлювали фінансово-господарську документацію, необхідну для проведення експортно-імпортних операцій. Підроблені документи свідчили про начебто наявність виробництва і товарообігу в підприємств-експортерів, їх надавали контрольним та правоохоронним органам.
Під час санкціонованих обшуків у приватних суб’єктів господарювання правоохоронці вилучили бухгалтерську документацію, що підтверджує  операції з незаконного переміщення товарів через державний кордон на тимчасово окуповану територію, 57 печаток та штампів суб’єктів господарювання (зокрема контрольних державних органів), комп’ютерну техніку, банківські пластикові картки та чекові книжки.
Тривають слідчі дії зі встановлення додаткових фактів та кола осіб, причетних до протиправної діяльності.
Прес служба УМВС у Херсонській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті