П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
26/06/2015 15:02

Вкрадене міряли тоннами

На Одещині правоохоронці викрили зловмисників, які поцупили із залізниці деталі загальною вагою 22 тонни. 

Працівники лінійного відділу на станції Роздільна УМВС України на Одеській залізниці викрили групу із восьми осіб, яка впродовж березня – травня поточного року демонтувала 
12 тис. залізничних  деталей на перегоні між станціями Мигаєво – Червоно­знам’янка, що тимчасово був виведений із користування. Протяжність ділянки, звідки викрадали метал, становить 
44 км. Зловмисників упіймали на гарячому під час проведення оперативних заходів із запобігання крадіжок обладнання верхньої будови колії.
За весь час спритники демонтували з колії 492 підкладки та 2 240 болтів. Порушниками закону виявилися жителі Одеської області віком від 19 до 30 років. Правоохоронці також встановили особу 32-річного приватного підприємця, який організував такий «бізнес».
У межах досудового розслідування було встановлено сім епізодів крадіжок та місце, де складували деталі. Здійснено санкціонований обшук на складі одного з товариств з обмеженою відповідальністю в м. Одесі, куди правопорушники звозили метал для подальшої реалізації. Загальна вага викраденого майна – 22 тонни. Сума завданого залізниці збитку встановлюється.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років. Триває досудове розслідування.
Прес-служба УМВС на Одеській залізниці

друкувати
Додати коментар

Інші статті