П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
26/06/2015 14:42

Менше слів, більше справ

Президент Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств і структур щодо невідкладних заходів для підвищення ефективності боротьби з корупцією, контрабандою та зловживаннями на митниці. 

«Загрози, які сьогодні несе корупція для існування нашої держави, аж ніяк не менші, ніж загроза від російської агресії на Донбасі і від російської анексії Криму», – наголосив глава держави.

Президент зазначив, що до початку повномасштабної роботи Національного антикорупційного бюро зусилля в цьому напрямку, разом з НАБУ, мають скоординувати Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Національне агентство з питань запобігання корупції, Генеральна прокуратура, інші силові відомства.

«Вимагаю значно вищого рівня координації дій між силовими структурами. Нікому не дозволю тягнути ковдру на себе. Маємо продемонструвати ефективну взаємодію, щоб ми звітували не за кількість порушених справ, а за кількість вироків суду, коли корупційні схеми будуть доведені до суду, а злочинці притягнуті до кримінальної відповідальності», – зауважив Петро Порошенко.

Глава держави окремо акцентував увагу на питанні реформування кожного з відомств.

Президент висловив сподівання, що Верховна Рада нев­дов­зі затвердить Комплексну програму реформування Міністерства внутрішніх справ та побудови національної поліції, що складається з п’яти законопроектів. «Сподіваюсь, Парламент буде спроможний забезпечити ці зрушення», – зазначив він.

Петро Порошенко наголосив, що особливої гостроти набуває питання реформування СБУ. На його думку, згадана служба має провести й завершити процес деполітизації – очиститись від впливу політичних партій, забезпечити неможливість її використання як інструменту політичного тиску, «нарешті, почати виконувати свої функції». «Менше слів, піару, більше справ та результативності. Більше конкретних напрацювань у вигляді конкретних вироків суду. Не треба піарити наміри, треба доповідати про результати», – сказав глава держави.

Президент особливо наголосив на важливості боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади та відзначив, що для цього ініціював зняття недоторканності з народних депутатів і суддів як елемент конституційної реформи: «Тоді припиняться закиди про те, що злочинці йдуть у Парламент під „дах”, для того, щоб уникнути відповідальності. Припиняться дискусії, яким чином ті чи інші підозрювані зникають з країни, скориставшись недоторканністю. Мають бути ефективні дії, які дозволять нам боротися зі злочинністю».

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті