П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
12/06/2015 10:16

Президент подякував славним синам України

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди військовослужбовцям Національної гвардії України та працівникам Міністерства внутрішніх справ, що брали участь в антитерористичній операції на сході України. Глава держави подякував славетним представникам української міліції й Нацгвардії за подвиг, який вони здійснюють щодня, наближаючи перемогу, – як на передовій, так і всередині країни.

 

«Сьогодні ми нагороджуємо найкращих, тих, хто продовжує традиції героїв України, демонструє, як треба захищати Батьківщину, боротися за Вітчизну», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що міліціонери та військовослужбовці тепер не лише захищають порядок всередині країни, а й є надійним заслоном від ворога на передовій.

«Кожен з вас служить, не просто захищаючи громадський порядок, як це було раніше. Тепер своєю службою ви захищаєте мир, суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Коли ворог намагається розпочати терористичну війну всередині України – вся надія на вас. Коли через лінію розмежування сунуть наркотики, контрабандна зброя з Росії – ми покладаємося на ваш професіоналізм. Коли невідомі люди в балаклавах несподівано виникають біля стратегічних об’єктів, провокуючи масовий безлад, дестабілізуючи ситуацію, – їм перешкоджає ваша залізна витримка», – наголосив Петро Порошенко.

Президент із сумом констатував, що часто ціною такого захисту стає життя військово­службовців. За час проведення антитерористичної операції загинуло 112 працівників міліції і 154 військовослужбовці Національної гвардії України. Вічна їм слава, шана й наша вдячність.

Президент особливо відзначив подвиг лейтенанта Богдана Завади – справжнього командира, що прикрив собою відхід та перегрупування підлеглих, стримуючи натиск бойовиків. Вручаючи Зірку Героя дружині загиблого Тетяні та батькам Валентині Борисівні й Олексію Федоровичу, Петро Порошенко висловив їм щиру вдячність за чоловіка й сина. «Богдан Олексійович назавжди залишиться в наших серцях. На його прикладі виховуватимуть майбутні покоління українських воїнів, нацгвардійців, міліціонерів», – сказав глава держави.

Присутні вшанували па­м’ять полеглих хвилиною мовчання.

Серед нагороджених – полковник-штабіст Володимир Коваль, начальник служби планування відділу оперативного управління штабу Головного управління Національної гвардії України, який торік 23 серпня під час виконання завдань поблизу селища Власів Яр Донецької області очолював розвідувально-пошукову групу з виявлення та знешкодження сховищ незаконної зброї сепаратистів у тиловій смузі та осіб, причетних до терористів. Завдяки професіоналізму, рішучим діям полковника Коваля було виявлено два сховища зброї в лісосмузі та затримано 15 посібників сепаратистів-інформаторів, причетних до зберігання зброї та підготовки нападу на блокпости поблизу міста Красний Лиман.

Також нагороди отримали лей­тенанти-гвардійці Антон Бацько та Юрій Воронін, які торік 19 липня під час визволення міста Ясинувата Донецької області від терористів, рухаючись бронетранспортером у колоні, потрапили під шквальний вогонь противника. БТР було підбито, але військові продовжували вести вогонь, знищили БТР і живу силу противника, що дало можливість зайняти визначений рубіж та виконати бойове завдання.

Троє міліціонерів отримали нагороди за геройські дії в січні цього року, коли у складі роти «Світязь» близько трьох діб тримали оборону на південній околиці міста Вуглегірськ. Це – заступник начальника УМВС України в Тернопільській області – начальник кримінальної міліції, полковник міліції Григорій Рубчук, командир РПСМОП «Світязь» УМВС України у Волинській області майор міліції Олександр Фацевич, а також старший інспектор взводу № 1 роти «Світязь» УМВС України у Волинській області старший лейтенант міліції Ігор Дрючан.

Від початку антитерористичної операції через складні випробування пройшли більш як 20 тисяч правоохоронців. Нині в районі проведення антитерористичної операції в надскладних умовах несуть службу 3 275 працівників міліції та військовослужбовців Національної гвардії України. 

«На Міністерство внутрішніх справ найближчим часом чекають кардинальні зміни. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та його перший заступник Ека Згуладзе, за підтримки коаліції в парламенті та інших народних депутатів, закінчують законодавче оформлення початку реформ. Зміниться все: від уніформи до зарплати. Але не зміниться наше ставлення до славних подвигів, які звершили представники Міністерства внутрішніх справ та бійці Національної гвардії, ставши на захист України. Ми схиляємо голови перед ними, перед їхнім подвигом. Віч­на їм слава та наша вдячність», – зазначив Петро Порошенко.

Прес-служба

Президента України

 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті