П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
04/06/2015 15:35

Смертоносний аргумент

На Київщині відвідувачі одного з розважальних закладів погрожували присутнім застосувати гранату. Підозрюваних затримали, а в їхніх оселях виявили й вилучили вибухові пристрої та набої до пістолета Макарова.

До чергової частини Ірпінського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 25-річного місцевого жителя про те, що вночі поблизу кафе двоє чоловіків погрожували йому підривом гранати. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. З’ясувалося, що між заявником та двома відвідувачами нічного закладу виник конфлікт. Під час супе­речки товариші дістали гранату й погрожували чоловіку та всім присутнім застосувати її, після чого зникли в невідомому напрямку.

Працівники міліції встановили особи фігурантів. Ними виявилися жителі міста Бучі, 20 та 27 років. Молодший з них служить за контрактом в Збройних силах України й нині перебуває у відпустці. За місцем його проживання право­охоронці виявили гранату РГД-5 із запалом. У квартирі його товариша оперативники знайшли гранату Ф-1 із запалом та 27 набоїв до пістолета Макарова, калібру 9 мм.

Правоохоронці затримали чоловіків й доставили до Ірпінського міськвідділу міліції. Вибухові предмети, набої вилучили й направили на експертизу. За цим фактом слідчий відділ Ірпінської міліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба ГУМВС 

у Київській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті