П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
29/05/2015 10:41

Арсен Аваков: «Нехай у руках злодіїв горить кожна гривня хабара!»

Посадовців із Києва, Тернополя та Запоріжжя під час отримання ними неправомірної вигоди затримали працівники міліцейських підрозділів протидії злочинності у сфері економіки. Суми хабарів коливалися від 73,5 тис. грн до 10 тис. доларів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зокрема, за словами очільника міліцейського відомства, заступника тернопільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів підозрюють у вимаганні 217 тис. гривень. Встановлено, що з 2014 року, зловживаючи службовим становищем, чиновник зажадав від представника юридичної особи «подяку» за вирішення питання про надання в оренду земельної ділянки та об’єкта комунальної власності. Правоохоронці задокументували факт отримання заступником мера першого траншу в розмірі 85 тис. гривень. Під час передачі другої частини грошей посадовця затримали.

До речі, він не бажав здаватися «без бою», тож намагався втекти й приховати сліди злочину. «У хід пішли всі хитрощі – спроба прикинутися хворим, виклик швидкої, підпал підвалу міськради… Але обманути міліцію не вдалося», – розповів Арсен Аваков.

Ще двох хабарників викрито в Запорізькій області. Там керівник місцевої організації «Антикорупційний комітет» вирішив на справі показати, як потрібно «боротися з корупцією». Узявши собі у спільники депутата міської ради, чоловік вимагав 10 тис. доларів від виконувача обо­в’язків міського голови за зняття з порядку денного сесії міськ­ради проекту рішення про дострокове припинення повноважень вказаного посадовця як сек­ретаря міської ради та виведення його зі складу виконкому.

«Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС у Запорізькій області затримали „борців з корупцією” на гарячому – під час отримання першої частини неправомірної вигоди у сумі 8 тис. доларів від юриста, що діяв за довіреністю виконувача обов’язків міського голови», – зазначив міністр внут­рішніх справ.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

У столиці за вимагання хабара затримали заступника голови Шевченківської райдержадміністрації міста та першого заступника директора одного з комунальних підприємств. Працівник КП мав заплатити їм 73,5 тис. грн «відкупного» за надання ордера на службове житло та дозволу на його подальшу приватизацію.

«Вкотре повторюю, що ми продовжуємо боротися з корупцією. Долучайтесь і ви до цієї справи! Нехай у руках злодіїв горить кожна гривня хабара!» – наголосив Арсен Аваков.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті