П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
21/05/2015 12:18

Липкорукий чиновник дістав по заслузі

П’ять років за ґратами, конфіскація половини майна та позбавлення спеціального звання державного службовця 9-го рангу – таке покарання призначив районний суд одному з керівників Ямпільської держадміністрації Сумщини за вимагання та отримання хабара.

Ще торік у червні до працівників УДСБЕЗ УМВС в Сумській області звернувся заступник директора одного з місцевих приватних підприємств. Заявник розповів, що заступник голови Ямпільської райдержадміністрації вимагає в нього хабар за позитивне вирішення питання про надання дозволу на погодження об’єктів будівництва на території району.
Крім того, за словами чоловіка, в обмін на «подяку» чиновник обіцяв надалі не проводити перевірок дотримання вимог законодавства під час проведення фірмою будівельних та ремонтних робіт, що мали виконувати бюджетним коштом на замовлення райдержадміністрації, а також надати можливість взяти участь у проведенні процедури закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти.
«Власні послуги посадовець оцінив у 35,7 тис. гривень. Під час передачі зазначеної суми ми й затримали підозрюваного, – розповів начальник УДСБЕЗ УМВС у Сумській області Олексій Семенов. – Слідство за цим провадженням тривало майже п’ять місяців. Упродовж усього часу фігурант намагався переконати правоохоронців, що отримані ним гроші – це не хабар, а повернений знайомим борг. Проте спроба заплутати слідство виявилася невдалою: суд визнав чиновника винним у вчиненні злочину.
У своїй діяльності ми й надалі робимо акцент на виявленні держслужбовців-хабарників. Тільки з початку цього року викрили вісім „любителів” додаткового заробітку».

друкувати
Додати коментар

Інші статті