П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
21/05/2015 12:12

Стрілянина в центрі Кременчука

Близько 10-ї години ранку в центрі Кременчука Полтавської області було скоєно напад на ювелірний магазин. Під час вчинення злочину один з розбійників застосував вогнепальну зброю, поранивши охоронця крамниці та двох перехожих.

До міліції повідомлення про пригоду надійшло від працівників магазину та приватної служби охорони. На місце терміново виїхали слідчо-оперативні групи на чолі з керівниками підрозділів.

З’ясувалось, що двоє спільників зайшли зі зброєю в магазин та, погрожуючи нею, забрали майже всі ювелірні вироби. А коли охоронці крамниці спробували затримати нападників, ті кілька разів вистрілили в бік вхідних дверей. Під час подальшого переслідування розбійники поранили працівника приватної охорони й розбіглися в різні сторони.

Один з лиходіїв на ходу зробив ще кілька пострілів, поранивши двох перехожих. Одним із постраждалих виявився працівник підрозділу ДСО, який, хоч і був поза службою, однак поспішив на допомогу охоронцеві магазину й також намагався зупинити зловмисника.

На зупинці громадського транспорту згаданий втікач заскочив у маршрутку й проїхав кілька зупинок. Відтак пересів в інший автобус, де перебувало сім пасажирів, з-поміж яких і семирічна дитина, та наказав водієві рушати. У цей момент начальник Крюківського відділу міліції Кременчука Сергій Терела, вирахувавши ймовірний шлях відходу нападника, заблокував подальший рух маршрутки своєю машиною.

Розбійник почав стріляти: спочатку в підлогу, а потім – через лобове скло – у працівника міліції. На щастя, жодна з куль ні в кого не влучила. Правоохоронці вирішили не відкривати вогонь у відповідь, адже навколо перебувало багато людей.

Зрозумівши, що на маршрутці втекти не вдасться, чоловік вискочив з неї, кинув посеред дороги повну сумку ювелірних виробів і спробував накивати п’ятами. Але вже за декілька секунд оперативники наздогнали його та затримали.

«Нині підозрюваний дає свідчення, у нього вилучили пістолет Макарова та магазин з бойовими набоями, – повідомив начальник УМВС у Полтавській області Олег Бех. – Нападником виявився 28-річний житель Київщини. Також ми встановили особу другого фігуранта та вживаємо заходи задля його затримання».

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах), санкція якої передбачає від восьми до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Анна ТОРГОНЕНКО, «ІЗ»

(за матеріалами прес-служби Кременчуцького МВ УМВС 

у Полтавській обл.)

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті