П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
21/05/2015 12:09

На віддаленому доступі – азарт

У столичному регіоні працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС та міліції Київської області викрили двох осіб, яких підозрюють в організації діяльності низки гральних залів на території Києво-Святошинського району. Примітно, що центр управління підпільними закладами розміщувався в столичному офісі, звідки клієнтам і надавали віддалений доступ до заборонених програм.

Правоохоронці встановили: двоє чоловіків – жителі Києва та області – організували в містах Вишневому та Боярці роботу семи інтерактивних залів, де розмістили ігрові модулі (монітор та системний блок). Отримавши кошти від клієнтів, оператор надавав їм доступ до віддаленого сервера зі спеціально створеними забороненими програмами азартних ігор. Такий підхід значно ускладнював збір правоохоронцями доказів незаконної діяльності гральних закладів на місцях, оскільки під час вилучення обладнання наявність ігрових програм не підтверджувалась.

Однак працівникам міліції вдалося виявити в Києві офіс, з якого за допомогою серверного обладнання віддалено керували персоналом гральних закладів, збирали кошти та підтримували роботу гральних інтернетресурсів. Звідти ж здійснювали відео­спостереження за прилеглою територією ігрових закладів та їхньою охороною. Продавці азарту постійно змінювали номери мобільних телефонів підпільних залів та створювали бази даних гравців.

Під час проведення обшуків працівники міліції вилучили серверне обладнання, документацію, 12 вінчестерів, 12 плазмових панелей, 131 ігровий модуль, сім роутерів, 7 тис. доларів та 4 тис. гривень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, триває слідство.

Прес-служба ГУМВС 

у Київській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті