П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
21/05/2015 12:09

«Гастролі» закінчилися в Україні

Працівники Департаменту карного розшуку МВС України викрили злодія в законі на прізвисько Лаша Очамчирський, який перебував у міжнародному розшуку за скоєння злочинів на території Італії. Чоловікові інкримінують створення злочинного угруповання, вимагання, відмивання коштів та підробляння документів.

Підозрюваний розпочав кримінальну діяльність на території Грузії та Російської Федерації. Щоб уникнути переслідування правоохоронними органами цих держав, згодом вирішив продовжити «кар’єру» в Україні.

В нашій країні Лашу не раз притягали до кримінальної відповідальності: зокрема, 2009 року право­охоронці затримали його за вчинення злочинів, пов’яза­них з незаконним обігом наркотиків. Стосовно чоловіка порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 309 ККУ, а як запобіжний захід йому обрали підписку про невиїзд. Та, попри це, злодій у законі залишив територію України. Для встановлення місця перебування обвинуваченого Дніпровський районний суд м. Києва виніс постанову про оголошення його в міждержавний розшук.

Ще перебуваючи в нашій країні, у березні 2010 року Очамчирський отримав паспорт громадянина України. Під час проведення подальшої перевірки працівники Державної міграційної служби встановили, що, оформлюючи громадянство, він подав неправдиву інформацію про місце свого перебування на території країни. 22 вересня 2010 року районний суд м. Харкова скасував рішення про набуття чоловіком громадянства України.

Знову вчинивши злочини на території інших держав, Лаша повернувся в Україну, де його й затримали сищики. Нині злодій у законі перебуває під вартою, вирішується питання про його екстрадицію до Італії.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті