Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
14/05/2015 12:15

Гроші за квиток – залежно від обставин

Влітку збираємось поїхати на відпочинок усією сім’єю: з бабусею та дітьми. Купуватиму кілька квитків, а це обійдеться в чималу суму. Якщо ми через якусь обставину запізнимося на поїзд, чи повернуть нам гроші за невикористані квитки?

О. Левченко, 

Житомирська обл.

 

Якщо пасажир запізнився з особистих причин, то, повернувши квиток у термін не пізніше як за годину після відправлення поїзду, він може розраховувати на виплату йому суми, що дорівнює вартості квитка. Сума, сплачена за плацкарту, та комісійний збір за оформлення проїзного документа не повертаються. Крім цього, пасажиру доведеться сплатити за операцію з повернення квитка (комісійний збір).

У разі скасування рейсу, зазначеного у проїзному документі, або запізнення потяга до відправлення з пункту відправлення пасажирів більш як на одну годину, ненадання пасажиру місць, зазначених у проїзному документі, запізнення пасажира на поїзд з пункту пересадки з вини залізниці й відмови пасажира скористатися іншими місцями чи поїздом, для повернення платежів пасажир повинен пред’явити проїзні документи черговому помічнику начальника вокзалу або особі, що виконує його обов’язки, для відповідної позначки.

На підставі цієї позначки пасажиру виплачується повна вартість проїзного документа, включно з платежами за послуги з продажу. Плата за послуги (комісійний збір) з повернення проїзного документа не стягується.

друкувати
Додати коментар

Інші статті